Ólommérgezés. Hogy jut be a szervezetbe a mérgező ólom, ólomgőz? (Bőr, légutak, nyálkahártya,? ) Illetve hogyan lehet védekezni ellene?
Tervezem hogy ólmot olvasztok (régi akkumulátorokból szeretnék ólmot kinyerni úgy hogy acéledényben elolvasztom az akkumulátort, és a folyékony ólmot tömbbe öntöm).
Hogyan juthat be az ólomgőz a szervezetbe (belélegezve, felszívódik bőrön, ... keresztül, illetve lerakódik a körömre, hajra?)
Hogyan kell védekezni ellene (elég a gázállarc, vagy vegyvédelmi ruha is szükséges)?
Neten olvasgattam, de csak a mérgezés tünetei voltak, illetve egy 1895-ös írás a mérgezésről az akkori orvostudomány szerint...
Ui.:
-Bőrszinem fehér...
-Új lakást vettem, a pincét teledobálta az előző tulaj kocsiaksival (autószerelő volt)... kb. 70-80db törött aksi van, ami kb. 1200kg...
-A MÉH telep nem veszi át mivel törött...
-Elvinni nem tudom, kocsival 60m-re lehet megközelíteni dombon... nem szeretném végigcsöpögtetni a kénsavat az udvaron, illetve nem szeretném a csomagtartóba bepakolni...
-Takarítóbrigád minimum 130.000Ft-ért vinné el, és még a takarítási költség, pincepadlót felszedni...
-Kb. 1000kg ólmot tartalmaz, 1kg ólom a MÉH telepen 325Ft...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!