Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mászott ma a ruhámon egy...

Mászott ma a ruhámon egy kullancs, pedig csak az utcán voltam. Ruhán keresztül ugye nem tud csípni?

Figyelt kérdés
Egyébként mennyi idő alatt jelentkeznek a csípés tünetei?
2010. okt. 11. 22:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát ha csak mászott rajtad, akkor tuti nem is csípett meg...mert akkor már a bőrödbe furakodott volna vacsorázni.
2010. okt. 11. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha megcsípett volna, nem a ruhádon találod meg, hanem a bőrödben, mert ha befúrja magát akkor addig ott marad amíg tele nem szívja magát és az lehet több mint egy nap is, utána meg csak lepottyan, nem mászkál a ruhádon. Mellesleg simán össze lehet szedni kullancsot egy városban is.

Magának a csípésnek nem nagyon vannak tünetei, ha nem kaptál el semmit. Mikor bennem volt, és kiszedtük, nem volt semmi nyoma.

Jah és ruhán keresztül nem tud megcsípni.

(Egyébként a lyme-kórnak ha jól tudom, kb 1-2 hét kell ahhoz, hogy megjelenjen a csípés helye körül a piros kör, az agyhártyagyulladást sajna nem tudom, milyen tünetekkel jár eleinte.)

2010. okt. 11. 22:50
 3/4 A kérdező kommentje:
A hosszú hajamat hogyan tudnám alaposan átnézni?Vagy csak ha belesimitok egyből észrevehető hogy pl.kidudorodik?Annyira utálom őket:S Egyébként pl.bent a házban meddig élnek?
2010. okt. 11. 22:55
 4/4 anonim ***** válasza:
A fejborodet matasd végig, simogasd magad, s sm megakad az ujjad esetleg, de nem hiszem. Amugy picit vna, h neha viszket, és amugy nem olyan veszedelmes, mitn ahogy fel van fujva. 72 ora kell neki, hogy veszélyessé valjon, addig ha kiszeded, semmi extra nem torténik, addig viszont bizti eszreveszed, mert nő. És csak a feje van bent, meg az elso labai. És nem faj, csak idegesitő.
2010. okt. 11. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!