Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Manapság miért nem írnak fel...

Manapság miért nem írnak fel antibiotikumot és úgy tesznek mintha csak vírus okozna minden fertőzést?

Figyelt kérdés

Drága az antibiotikum támogatása?

Vagy túl hatékony és azért nem jó?

Mindig kigyógyultam pár nap alatt a betegségből antibiotikummal.

Most meg kínlódok c vitaminnal meg sok folyadékkal 3-4 hétig.

2023. máj. 16. 11:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Annyira tudtam hogy egy alusipkás kretén... Egy tíztől tízig tartó skálán mennyire vagy ostoba?
2023. máj. 16. 13:53
 22/26 anonim ***** válasza:
"Nincs az orvosnak olyan, hogy tudta. Senkit nem érdekel a véleménye." Akkor nyilván nem si jársz orvoshoz, mi a gond?
2023. máj. 16. 15:53
 23/26 anonim ***** válasza:
Mert miit fognak adni,ha ez sem használ ?
2023. máj. 16. 16:05
 24/26 A kérdező kommentje:

23

C vitamint?

2023. máj. 16. 16:57
 25/26 anonim ***** válasza:
Nem szállok be a vitába a pró vagy kontra antibiotikum véleményekkel, de a 3 hetes megfázásod(?) keltette fel a figyelmem. Ugyanebben a cipőben vagyok, nem múlik a torokfájásom és a köhögésem már három hete. Antibiotikumot is szedtem, mègsem. Anyukám dettó így van és a gyogyszertàrban is legalább két ember erről panaszkodott, hogy semmitől nem múlnak a tüneteik, mindenki hetekig beteg. Szóval en már arra is gondoltam, hogy valami újfajta betegség lehet, nem a gyogyszerekkel van a baj.
2023. máj. 26. 08:10
 26/26 A kérdező kommentje:

25

Igen, a pandémia óta megszaporodtak az ilyen panaszok. Igazából még nem tudnak mindent a koronavírusról, még kutatják, de sajnos már arra utaló jelek is vannak egyes tanulmányok alapján, hogy élethosszig tartó (HIV-hez hasonlóan) fertőzésről van szó. Ez hamarosan kiderül.

Az esetemben viszont valóban bakteriális volt a fertőzés (valami Hemofile Influenza nevű). Kierőszakoltam, hogy megvizsgálják a köpetem és kijött amit én úgyis tudtam, hogy bakteriális. Kaptam is antibiotikumot rá és most jobban vagyok de mivel 2 hét után kezdtem el a kezelést ezért nyilván még nem leszek pár hétig 100%-on. Nyilván a legelején kellene az ilyen kezeléseket megkezdeni, de ugye orvosi protokol meg minden…

2023. máj. 26. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!