Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Manapság miért nem írnak fel...

Manapság miért nem írnak fel antibiotikumot és úgy tesznek mintha csak vírus okozna minden fertőzést?

Figyelt kérdés

Drága az antibiotikum támogatása?

Vagy túl hatékony és azért nem jó?

Mindig kigyógyultam pár nap alatt a betegségből antibiotikummal.

Most meg kínlódok c vitaminnal meg sok folyadékkal 3-4 hétig.

2023. máj. 16. 11:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor higgyem el, hogy semennyit sem hat az antibiotikum?"

Hát nem ártana, ugyanis az álatalad említetteket vírusfertőzés okozza, arra meg hatástalanok az antibiotikumok...

2023. máj. 16. 12:14
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A megfazast meg az influenzat mókás lenne antibiotikummal kezelni, lévén mindkettőt vírus okozza. A köhögés sem kezelhető antibiotikummal, arra hurutos oldó vagy köhögés csillapító kell. A tudogyulladasnak is van vírusos típusa, azzal se mész sokra antibiotikummal.
2023. máj. 16. 12:19
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó az antibiotikum, de nem mindenre. vírusra például semmit sem ér. . Ilyen egyszerű, az van, hogy már nem nyomják mindenre ész nélkül.
2023. máj. 16. 12:31
 14/26 anonim válasza:

Ajánlom figyelmedbe a “Zállatorvos” youtube videóit:

[link]

[link]

Ez választ ad a kérdéseidre

2023. máj. 16. 12:34
 15/26 A kérdező kommentje:
Tudtommal minden vírusfertőzés táptalajt ad a baktériumok elszaporodásának és azért kell az antibiotikum, hogy egyszerre ne hatféle kórokozóval kelljen az immunrendszerednek harcolnia hanem csak 1-2-vel.
2023. máj. 16. 12:43
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Tudtoddal...
2023. máj. 16. 12:47
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Az orvost tudtával meg nem.
2023. máj. 16. 12:53
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Mindig kigyógyultam pár nap alatt a betegségből antibiotikummal."

Szerintem azok nem is vírusos megbetegedések voltak, különben nem hatott volna a gyógyszer.

"Most meg kínlódok c vitaminnal meg sok folyadékkal 3-4 hétig."

Egyrészt voltak és vannak hatásos gyógyszerek a tünetek enyhítésére vírusfertőzés esetén is, másrészt 3-4 hét nekem soknak tűnik. Lehet, hogy idő közben visszamennék az orvoshoz, hogy hátha valami szövődmény alakult ki.

2023. máj. 16. 12:57
 19/26 A kérdező kommentje:

17

Nincs az orvosnak olyan, hogy tudta. Senkit nem érdekel a véleménye. Protokol van ami fentről jön.

Lásd covid járvány alatt ezrével rúgtak ki orvosokat mert nem követték a protokolt és esetleg eltérő kezelést ajánlottak.

2023. máj. 16. 13:36
 20/26 A kérdező kommentje:

18

Mi lenne ha szövődmény megelözése gyanánt antibiotikumot adnának és nem akkor kezdenének kezelni amikor már eldurvult a helyzet és haldokolsz?

Azt a logikát sosem értettem az egészségügyben. Minek megvárni amig leromlik valaki egészsége és nem megpróbálni megelőzni a bajt.

Sajnos látszik, hogy az egész egészségügy protokol követő amely protokt viszont a gyógyszerlobbi határozza meg.

2023. máj. 16. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!