1050mg-os multivitamin vagy C vitamin nagy dózisnak számít?
Figyelt kérdés
2023. márc. 26. 10:37
1/5 Zcom09 válasza:
"A felnőtt férfiak napi 90 milligramm C-vitamint igényelnek, míg a nők naponta legalább 75 milligrammot."
forrás: [link]
Csak 'kicsit' több mint a normál napi szükségletnél. Ha beteg vagy ajánlott lehet többet is bevenni, de ennyi egyszerűen felesleges egy adagba. Ha elosztod akkor kicsit jobb, de úgy is nagyja csak egyenesen átmegy rajtad.
2/5 anonim válasza:
Ez a napi 90 arra elég hogy ne legyél skorbutos. 1000 mg igen is kell, főleg ha nehéz fizikai munkát végzel, ugyan is a cvitamin szabad gyök megkötő.
3/5 anonim válasza:
C-vitanminból nem lehet eleget enni én ezt hallottam . amúgy én amellett hogy 1500mg-os C-vitamimn kapszulát szedek még mellette rendszeresen eszek különféle gyümölcsöket és még élek xd ezzel azt akarom mondani hogy még emelheted is a dózist
4/5 anonim válasza:
Szent-Györgyi Albert naponta 1 grammot, betegség esetén 8 grammot fogyasztott, de pontozzatok csak le fideszbirkák, oltásbetyárok és egyétek a napi 90milligrammot :D Nem véletlenül esett vissza a szellemi képességetek is. xD
5/5 anonim válasza:
ne izgulj emiatt a pontozás miatt 4es, mert bármit írsz lepontoznak..szellemileg és erkölcsileg csöppet visszamaradottak . suta hangyafszú az összes ..biztosan erre élvezkednek és ilyenkor önelégülten hártadölve a szr életükben érzik ,hogy valaki amúgy meg észrevétlenek, senki nem kíváncsi rájuk se a véleményükre..árnyékok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!