Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van olyan vírus, ami csak...

Van olyan vírus, ami csak fáradtságot okoz?

Figyelt kérdés

Vagy ez valami más betegség lehet?

4 napja kezdődött, hogy hirtelen baromi fáradt lettem. Aznap volt egy kis hőemelkedésem is (38). Azóta csak szakaszosan voltam néha energikusabb. Pl.tegnap szinte egész nap, már azt hittem, hogy meggyógyultam, de estére megint ez a végtelen gyengeség, ma meg egész nap alig húztam magam. Más tünetet nem látok, azt leszámítva, hogy azóta a napi 1 széklet az hasmenés. Lehet ez vírus? Vagy lehet, hogy volt egy tünetmentes Covid fertőzés, aminek csak a maradványa okoz tünetet? (2x teszteltem, negatív) Vagy valami krónikus nyavalya tünete?

2023. márc. 14. 21:33
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Most mondta egy ismerősöm, hogy ez mostanában egy jól ismert vírus kisgyerekesek körében. Tipikusan ezeket okozza.

Nekem megmagyarázhatatlan különben, hogy 3 évvel ezelőtt még zsinórban voltam beteg ősztől tavaszig, kollégáimtól elkaptam mindent, de engem ezek minimum 2 hétre kivontak a forgalomból. Aztán jött a leállás, 2020-ban még voltam egyszer beteg, aztán egy évig semmi, aztán azóta voltam már 3x is beteg, de pár napig csak, nem úgy, mint korábban és sokkal enyhébben. Lehet, hogy ez azzal is összefüggésben van, hogy kb. pont a leállás elejére sikerült beállítanom egy stabil D-vitamin szintet.

A gyerekorvos szerint a gyerekeknél jellemző, hogy mostanában erősebben megbetegszenek ugyanazoktól a vírusoktól és ez azért van, mert a leállás a vírusokat is érintette: nem keringett annyi, így a gyerekek nem találkoztak velük és nem ismerkedett meg az immunrendszerük az ilyen kihívásokkal. Tulajdonképp ez teljesen úgy hangzik, mint az oltás, hogy ugyan a legtöbb ilyen cirkuláló vírus nem okoz megbetegedést, de az immunrendszer felkészítéséhez már elég.

2023. márc. 15. 23:26
 12/12 anonim ***** válasza:

[link]

Érdemes megnézni és átgondolni az eddigi biológiai tudásodat.

2023. márc. 15. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!