Ha kicsit rózsaszín volt a rántott csirkecomb belseje, attól lehet gyomorrontásom?
Figyelt kérdés
Barátnőm győzködött, hogy a csirkecomb az ilyen, az nem sült át sose teljesen fehérre.
Tegnap délután ettük, most reggelre kicsit olyan mintha nem lenne étvágyam és van egy kis hányingerem is.
Lehet ebből ételmérgezés, gyomorrontás? Ha igen, ennyi idő után ki tud alakulni? Nem utána kellett volna rosszul lennem?
2023. márc. 6. 07:48
2/4 anonim válasza:
Ha valóban nem sült át rendesen a hús, előfordulhat, hogy nem tűnt el belőle minden mikroorganizmus. Az ezek által okozott problémák kialakulásának van lappangási ideje, nem azonnal jelentkeznek a tünetek, pl. a szalmonella 6-48 óra alatt mutatja meg magát. De nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, figyeld a tüneteket, hányás, hasmenés esetén igyál sok folyadékot, ha nem javul a helyzet, menj orvoshoz.
3/4 anonim válasza:
Nem, és nem azért marad rózsaszín a hús, mert nem sül át teljesen, ez nettó hülyeség.
Egyszerűen van olyan hús, amelyik ezer évig sütheted, akkor sem lesz fehér a legbelseje - de az nem jelenti azt hogy legalább 1,5-2 óra sütés után nyers marad - már hogy maradna nyers.
4/4 anonim válasza:
Bajod az nem lesz tőle, de a barátnődnek érdemes lenne beszerezned egy szakácskönyvet. Igenis át lehet, sőt át is kell sütni a csirkecombot. Ha szükséges, akkor előtte szuvidálni kell, párolni panorámás előtt, de át kell sülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!