Mit okozhat a tùlzott vitamin fogyasztàs? Napi 6-8 multivitamin ès 8 vitamin.
Suprady Centrum One-a-day Cetebe Komplex, 1500 mg C-vitamin, sok D vitamin stb.
Napi 3000-3500 mg C vitam összesen. Mennyire kellene csökkentenem? Mit okozhatnak?
#1 Nem kéne annyi Blikket olvasni! D-vitamint hónapokig szedett napi 60.000 NE-vel lehet túladagolni. Aki nem szedett még évekig napi min.3000 NE-t, annak ordas D-vitamin hiánya van! Naptól max akkor várj pótlást, ha nem zavar egy kis bőrrák is mellé…
C-vitamin veseköves kapcsolatát hányszor kell még megcáfolni, hogy kikopjon ez a veseköves babona? Egyébként azon túl, hogy a C több más vitamin felszívódását támogatja, betegséget nem előz meg, legalábbis erről volt kutatás, amiben az jött ki, hogy megelőzésben nem, kilábalásban segít a nagyobb dózisú C-vitamin. (2-3000 mg/nap)
#7 “sűrű” vérre a folyadékbevitel hat!
Kérdező: olyan multit szedj, amiből felszívódnak a hatóanyagok, a felsoroltak pont nem ilyenek, de az A-vitamint túltolhatod sajnos velük! . Zsírban oldódó vitaminok közül az A adagolható túl, E-ből meg komplexet kéne szedni, mert az alfa-tokoferol önmagában kockázatos a prosztatára.
WTN meg a GAL csinál jó multikat, vagy a Yiya termékeiből össze lehet rakni.
Olvastam valamit, hogy a mesterséges vitaminok,multivitaminok növelik a különböző betegségek kockázatát, köztük a rák-ét.
Emellet nem hasznosulnak oly mértékben mint a természetes vitaminok.
#14:29
Szerintem ezt nem gondoltad át. A "mesterséges" vitamint is természetes anyagokból vonják ki, csak ez koncentrált formátum. Olyan meg nincs, hogy mondjuk két C-vitamin molekula különbözik. A c-vitam molekula az mindenhogy C6H8O6, tök mindegy, ha mondjuk szintetikus lenne akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!