Miért vagyok ilyen gyakran beteg?
Júliusban voltam covidos és azóta minden hónapban elkapok valamilyen felső légúti betegséget, amiből nagyon nehezen jövök ki. A vérképem rendben van, mégis az utóbbi 7 hónap felét betegen töltöttem.
Ezen az éven itthon tanulok, tehát a családomom kívül nem is nagyon találkozok emberekkel.
A háziorvosom nem tud velem mit kezdeni, csak tüneti kezeléseket ajánl. Mindenféle vitamint szedek, gyógynövényes teákat iszok, de ezek se segítenek.
Mit tehetnék még? Megelőzésre tudtok valamit ajánlani?
Keressek szakorvost? Fül-orr-gégész vagy inkább immunológus lenne jobb választás?
Épp most váltok egyetemet. Tavaly olyan helyre jártam, amit gyűlöltem és nem is igazán tudtam magam elképzelni abban a munkakörben. Aztán nyáron jött az elhatározás, hogy másik irányba indulok. Ki is néztem egy szakot, de decemberben kiderült, hogy idén először indítani fognak egy olyan képzést, ami nekem már régi álmom volt, csak eddig itthon sok időbe telt volna elvégezni. Annyi a "probléma" vele, hogy le kell tennem egy emelt érettségit májusban, hogy több pontom legyen és arra jól felkészülni 3 hónap alatt nem könnyű. Azóta persze stresszel, hogy azért nem volt kevés a vizsgadíj sem és már csak ezért is jól kéne teljesíteni, de ez tényleg csak az utóbbi 1 hónapban van, úgyhogy az előtte lévő időszakot nem magyarázza.
Itthon teljesen jól érzem magam, szeretem a családom és végre tudok a kutyámmal minőségi időt eltölteni, amire eddig nem nagyon volt lehetőségem. Alapból is én inkább az a típus vagyok, aki előbb megy el egyedül túrázni, mint mondjuk egy zsúfolt buliba.
Tavaly nagyon azt éreztem, hogy túlhajtom magam és ezért jól esett az a fél éves pihenő, de alapvetően szeretek tanulni, úgyhogy egyáltalán nem bánom, hogy most azzal telnek a mindennapjaim.
Képzeld nem csak ez az egy magyarázat létezhet erre.
Mi van ha mondjuk lappang bennem egy fertőzés a covid óta és ugyanaz jön elő újra és újra minden hónapban, csak nem tudok belőle teljesen kigyógyulni?
Nem feltétlenül kell mindig elkapnom egy új fajta vírust/bacit.
A covid durva dolgokat képes csinálni, akárcsak az ellenanyag. Mindkettőben tüskefehérje van, az pedig baromira meg tudja bolondítani az immunrendszert, aminek pontosan az a dolga, hogy a testidegen fehérjékre rámozduljon. Az így csúcsra járatott immunrendszernek eg nem jut elég energiája a tényleges betolakodókkal, patogén bacikkal szemben.
Dr Csicsor szerint a zöld levelekből (télen akár a fenyőfélékből) főzött teákkal lehet kivezetni a szervezetből a tüskefehérjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!