Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Rüh ellen jól csinálom a...

Rüh ellen jól csinálom a folyamatot? Meddig kell ezt csinálni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, több hete fenálló viszketés miatt orvoshoz fordultam, aki szembesített a lesujtó hírrel, miszerint rühesek vagyunk..Tudom mindenki ezt mondja, de tiszta, rendes higiénikus család vagyunk, minden második nap porszívózok, felmosok, minden héten nagytakarítok, 2 hetente ágyneműt húzok, sosem vagyunk ugyan abban a fehérneműben amiben már egyszer voltunk, alapvető dolog a sanytolos takarítás nálam, domestosos felmosás, és mégis. 4-en vagyunk a családban, a férjem (lehet Ő hozta haza mert mentős), a 2 éves kisfiam, édesanyám, és Én. Kaptunk egy rázós keveréket Linimentum scabicidum a neve. A bőrgyógyász azt mondta elég egyszer bekenni este, de mindenhol azt olvastam hogy fürdés után 1x, majd rá 30perce újra. Hát káosz. A kisfiamat fürdés után rögtön le sem tudom kenni mert nem hagyja, szóval fürdés után elalszik rá 2-3 órára és úgy kenem le, de általában felébred rá, megdörzsöli a szemét, a száját es a kezén lévő szer elkezdi neki marni aztán jön a nagy sírás mert fáj neki, és csípi. 2x kezeltem le eddig magunkat, mármint csütörtök este, és pénteken, azaz tegnap. Sajnos magamat csak egyszer, mert nem tudtam újra kenni 30 perc múlva, és tegnap a kisfiamat sem. Minden ruhát bezacskóztam, kitettem a hidegre, amit felveszünk 90 fokon mosom,szárítógépbe teszem, kigőzölöm, majd átmegyek rajta vasalóval is. Tegnap befújtam az ágyat, a szőnyeget sanytolos textil tisztító/fertőtlenítővel, aztán kigőzöltem, majd átporszívóztam, próbaltam nagyon alapos lenni. Az egyik szobában a szekrényt áttöröltem domestosos sanytolos vízzel, a fogasokat is, a polcokat, a kilincset. Antibakteriális törlőkendővel töröltem át a játékokat. Gőz moppal neki estem a parkettának is, aztán domestosos vízzel felmostam. Hajnali 5-kor aludtam el, már második napja. Most megy a 90 fokos mosás, és elvagyok keseredve. Meddig kell kenni magunkat? Meddig fertőtlenítsek eszeveszettül? Szükséges a mosás, szárítás után még a vasalás az ágyneműknek? A matracot is ugyanígy csináljam ma is? Teljesen elvesztem,belefáradtam. Ezek a járatok mikor tűnnek el? Ha valaki volt ebben, és tudna válaszokat adni azt megköszönném.

2022. dec. 31. 13:52
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Szia Kedves utolsó, és bárki aki idetévedne ezek miatt a kis mocskok miatt..

Nekünk ha nem csal az emlékezetem kb 1-1,5 hónap volt mire kijöttünk belőle, Hála Istennek egy kedves, segítőkész orvosunk volt, mindennap ugyanaz a körforgás volt a takarítást, és a kezelést illetően, nagyon nehéz volt fizikálisan/mentálisan is. Sajnos én nem tapasztaltam hogy könnyebb lenne pár hét elteltével a folyamatos takarítás, kezelés, sírás. Vissza gondolni is rémes. Mindent 90fokon mostam, szárítottam, aztán gőzöltem, leginkább azokat amiket aznap felvettünk, mindennap tiszta ruha beleértve a nadrágot, pólót, gyerkőc ruháit is. Az ágyat minden lefekvés előtt kigőzöltem, tiszta ágynemű és aki már levolt kezelve Ő feküdhetett le este. Nagyon nehéz ezt megélni, és tudom milyen elkeserítő, illetve hogy milyen fárasztó. Egy tipp, én a kisfiamat csak akkor kentem le mikor elaludt, mert amúgy magához ért, ez a szer pedig nagyon tudja irritálni a szemet, nekünk jópárszor nagyon piros volt miatta a szeme, szája hogy hozzá ért száradás előtt, miután lekentem a kezét, az újjai között is, zoknit húztam rá hogy biztosan ne nyúljon a szeméhez/szájához a kezével. Miután az orvos gyógyultnak nyílvánított minket, még 1x 1 héten 2 hétig kentem magunkat,a ruhákat csak 90 de legalább 60 fokos mosás után pakoltam vissza a szekrényekbe, a szőnyeget átfertőtlenítve, kiporszívózva/gőzölve.

Nem tudom nektek mit írt fel az orvos, van a lötty amivel kenni kellett magunkat, mi kaptunk még zsíros krémet (vazelines) kenés utánra (minden alkalommal bekellett magunkat kenni a vazelinessel is), kaptunk viszketésre is krémet és a sebekre is, gyógyszert a viszketésre még pluszban, a kisfiam rázós oldatot szintén a viszketésre, és egy másik féle kenőcsöt. Remélem tudtam segíteni, és bízom benne hogy hamar kijöttök ebből, kitartást kívánok nektek! Nem tudom látni fogod-e hogy írtam, így elküldöm privátban is.

2023. aug. 26. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!