Rüh ellen jól csinálom a folyamatot? Meddig kell ezt csinálni?
Nyugi kerdezo, ez a legjobbakkal is elofordul, ne emeszd magad. Tokmindegy, mennyire tisztak vagytok vagy mennyire tiszta kornyezetben eltek, a ruh nem valogat sajnos.
A ferjem is elkapta meg regen, akkor meg nem voltunk egyutt, csak meselte, hogy az akkori lakotarsanak volt egy ovodas tesoja, o vitte haza, aztan a lakotars meg tovabbadta. Kenegette magat, meg napi egyszer kitakaritottak, ruhakat 60 fokon mosott es asszem a matracot meg a kanapet ilyen kezi gozolos cuccal gozolte vegig naponta, de ennyi. Nem vasalt vagy ilyesmi. Talan 2-3 het volt es elmult.
Ahelyett, hogy 20 percenkent takaritasz, inkabb koncentralj arra, hogy megfeleloen hasznaljatok azt a szert, amit kaptatok, kulonben soha nem lesz vege. Ha a gyerek nem hagyja, le kell fogni es be kell kenni, mert egyreszt nem a 2 eves iranyit jo esetben, masreszt meg tenyleg soha nem lesz vege, ha nem kezeled normalisan magatokat. Es magadra is figyelj.
Azt nem tudom, hogy hanyszor meg meddig kell kenni magatokat,de az orvos nem mondott semmit? Betegtajekoztato? Mentos ferj, aki meg tudna kerdezni? Akarmi? :D
Mindent egyszer ki/le/átfertőtlenítesz, különös tekintettel a szövetekre. A ruhákat, amit lehet, vagy amit gyakran hordasz, cserélj le (a magas hőfokon való mosással úgyis a többségük sérül). Másra nincs szükség.
Magyarázkodni pedig nem kell. Akinek van fogalma a rühről, az azt is tudja, hogy bárki bárhol összeszedheti, konkrétan a busz kárpitozott üléséről is. Aki ezen elcsodálkozik, hogy nektek honnan van, az csak saját magáról vallja be, hogy nem tud róla semmit. Kb olyan, mint a hajtetű, csak szerencse kérdése, hogy elkapod-e az életben vagy sem.
Én anno a katonaságnál szedtem össze, és hazavittem. Az egész családot lefertőztem mire kiderült, hogy mi is ez. Az elkülönítőben kötöttem ki, majd a kórház fertőzőn. Életem egyik legrosszabb emléke. Utána mégegyszer jött az áldás de azt már otthon kezeltük ki. Novascabin nevű büdös szerrel. Tetőtöl talpig be voltam kenve, minden textilt amivel érintkeztünk főzőprogramban kellett mosni plusz vasalni. Azt hittem, hogy soha nem lesz vége a vakarózásnak. A doki megnyugtatott, hogy a kezelés után már nem lesz új "kiütés" de a régiek amíg el nem múlnak addig viszketni fognak. Ja meg persze a szégyenérzet... :)
Kitartást kívánok.
"az orvos nem mondott semmit? Betegtajekoztato? Mentos ferj, aki meg tudna kerdezni? Akarmi? :D"
Ez miért kell a végére, hogy ":D"???
Kérdező, remélem, mielőbb túl lesztek rajta! Nagyon idegesítő lehet...
esetleg kérdezd meg a védőnőt, ha 2 éves a gyerek előbb utóbb úgyis megtudja. a védőnőnél inkább a tetű van, de talán erről is tud konkrét adagot, kezelési időt. és kitartást!!
nekünk tetű volt, tudom, milyen küzdés. és a gyerek játékait is is zazskózd, tedd ki a hidegre. falvédőt, szőnyeget, mindent.
Kedves Kérdező!
Érdekelne a végkifejlet, mi vezetett megoldásra és mennyi idő múlva? A mi családunkban most derült ki, hogy elkaptuk ezt a poklot. Elkezdtük a kezelést de ugyanezekkel a kezdeti nehézségekkel szembesülünk, amiket leírtál. Nálunk is van egy 2 éves, neki a legdurvább - a tünetek is, a kezelés is...
Ha figyeled még a kérdést és leírod a tapasztalataidat, azt nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!