Amennyiben átestél a Covidon, be voltál oltva, hány oltásod volt, mennyi ideig tartott a betegség, miként élted meg?
Mi akkor voltunk itthon betegek, amikor kiírtam a kérdést. Ötünkből hárman kaptuk el. Kamasz lányunk hamar átvészelte, egyszerű influenza tünetekkel, nejem és én már rosszabban viseltük. Jómagam két hétig szenvedtem vele. Ülve tudtam csak aludni, akkor nem dugult el a "fejem" és kaptam levegőt nagyjából. Úgy a köhögés is kevésbé jött elő. Végig lázas voltam szinte. Fejfájás, végtaggyengeség, torokfájás is volt. Legrosszabban nejem járt. Ő másfél hónapig szenvedett, néha azt hittük megfullad úgy köhögött. Aludni alig tudott. Nehéz légzése nem volt szerencsére. Ő egészségügyi dolgozó és valószínű ő hozta haza.
Édesanyám fél évvel korábban halt bele a covidba. Két hétig voltak influenza szerű tünetei, melyek enyhültek. Végül rosszul lett, bekerült a korházba véres széklettel, szédüléssel, de még aznap haza is küldték a kórházból teszt nélkül. Késő este vitte haza a mentő. Hajnalban meghalt édesapám mellett, aki évek óta ágyhoz kötött fél oldalára le van bénulva. Segítséget sem tudott hívni, mert áramszünet volt és nem működött reggelig a vezeték nélküli (DECT) hálózati telefon. :-( Azóta 90 éves édesapám velünk lakik. Amikor, mi elkaptuk a covid-ot, ő nem kapta el szerencsére. Neki kettő oltása volt, nekem és nejemnek három, kamasz gyerekeinknek kettő. Ahogy írtam, lányunk elkapta, fiúnk nem.
Anyukámnál kötelező boncolást végeztek. 28 nap után kaptuk meg a hamvait és a papírokat. A halotti jegyzőkönyvre csak egy szót írtak, szívelégtelenség. Egy külön papíron jelezték, úgy mellékesen, hogy covidos volt. Hiszen, a kormánypropaganda nem engedte, hogy halálokként a covidot jelöljék meg. Egyik barátom is meghalt, egy nappal az 53. születésnapja után. Két hétig volt lélegeztetőgépen, neki is a szíve adta fel. Nála is csak ezt tüntették fel haláloknak. :-( Két oltása volt és az egészség mintapéldája volt, soha nem volt beteges.
Egy barátom vesebeteg lett a covid után, egy másik pedig mai napig jár a tüdőgondozóba kezelésre, talán soha nem lesz jobban már.
27 éves lányom, férje és két kisunokám is elkapta. A kicsik pár nap nátha szerű tünetekkel megúszták, szüleik 1,5-2 hétig voltak kissé betegek. Nekik nem volt és nincs oltásuk. Unokaöcsém és családjában a kamasz lány hozta haza az iskolából. Neje és lányuk hamar túl lett rajta, harmincas unokaöcsém 1,5 hónapig szenvedett, mire újra dolgozni képe állapotba jött. Kettő oltásuk volt.
Nejemnek egy tucat betege halt bele a covidba, ill. covidosként egyéb betegségbe. (Covidtagadó is volt köztük, aki hetekig volt lélegeztetőgépen, mielőtt végzett vele a covid)
Háziorvosunk is belehalt (mai napig csak helyettesítő orvosunk van), ahogy egyik szakorvosom is, mindkettő idős volt.
#22! Most akkor mi ebből a tanulság? Mert ahogy elnézem, nálatok elég sokan meghaltak, hiába voltak szétoltva🤷🏼♀️
Nálunk csak az egyik tesóm, meg anyám vannak oltva,mindketten kétszer. Nagyanyám (nem oltott) kivételével mindenki átesett rajta. Anyám még kb.a "védett szakaszban", tesóm jóval azután szerezte. Senki nem viselte rosszul, én a legjobban(nem oltott.) Illetve unokahúgom, aki akkor 2éves volt, róla ki se derült volna, ha tesóm nem teszteli, mert ő (az anyukája), akkor már+ volt. A gyereknek akkor lett + a tesztje, amikor tesómé már - és semmi baja nem volt. Kb.2 hónappal előtte meg 87-es szaturációval került kórházba egy tök más vírussal, aminek nincs ekkora PR-ja. Szóval az oltáson marhára nem múlik semmi. Ki mire fogékony 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!