Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nagy felelőtlenseg pozitív...

Nagy felelőtlenseg pozitív covid teszttel programra menni emberek közé?

Figyelt kérdés

8 napja lazasodtam be egyik este, azóta nem. Utána ilyen náthás tüneteim voltak, illetve elment a szaglas és ízérzékelésem. Igazabol már teljesen jól vagyok, a héten az első 2 napot leszamitva sem volt semmi bajom kb. Az izerzekelesem nem jött még vissza, ennyi. Már 8. napja itthpn vagyok (gyógyszertarba, boltba mentem csak). Ma a baráti társaságom hívott programra, mondtam, hogy oké, csinálok a biztonság kedvéért egy covid tesztet, én teljesen úgy gondoltam, 8 nap után már negatív lesz... Erre olyan pozitív, hogy kiveri a szemem. Nem is halvány a második csík, hanem rendesen rikít.

Úgy tudom, a legutolsó hivatalos karantén 7 napig tartott, nekem pedig ez már a 8. nap... Most kimenjek vagy ne? Nem hiszem, hogy ha a piros csík ennyire erős, akkor ez az 2-3 napon belül el fog tűnni :(

2022. nov. 6. 10:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Voltam sportolni 6 emberrel jégpályán ahol tényleg nem szokás közel lenni. 6 emberből 4 koronás lett. Viszonylag gyorsan rendbe jöttem, de iszonyat rosszul voltam, 40 fokos láz az egész testem fájt és gyenge voltam. Szóval lehet, hogy csak enyhe omicron neked, de gyorsan terjed és igenis kitud ütni rendesen..
2022. nov. 6. 15:52
 12/20 anonim ***** válasza:
40%
De kis aranyos. Azon aggódik, hogy hátha megfertőzi az 5 haverját, előtte viszont, amikor még tuti fertőzött, simán eljárt a boltba a több tucat ember közé, mint írta.
2022. nov. 6. 18:29
 13/20 anonim ***** válasza:

12

És akkor ebből mi a konklúzió? Ha véletlenül hátulról belemész egy autóba, akkor aznap még 3-ba gyorsan belemész, ha már lúd legyen kövér alapon?

2022. nov. 6. 18:36
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

#9! Hát, ez az, hogy először azt kéne eldönteni, hogy mi az a "beteg". Merthogy a szakértők folyamatosan úgy nyilatkoztak a tünetmentesekről, hogy "azok a fertőzöttek, akik nem betegedtek meg." Vagyis a kérdező most fertőzött, nem beteg. A betegekkel nincs is probléma, hisz 40 fokos lázzal, amikor mozdulni se tud, senki nem megy bulizni. Tök mindegy, hogy covidos, vagy más baja van. Ugyanakkor rengeteg ember simán belehal egy influenza szövődményébe is. Emlékszem, gyerekkoromban minden 2.idős így halt meg. Jaj, a néni tüdőgyulladást kapott a kórházban, nem bírta már legyőzni a szervezete! Most meg mindenki úgy csinál, mintha soha senki nem halt volna bele valami vírus szövődményébe. Aztán hány embert ismersz, aki influenza után, amikor az orvos kiadta a táppénzes papírját, tünetmentesen követelte volna a tesztet, meg a karantént, hogy nehogy megfertőzzön valakit? (De, van influenza teszt is, legalábbis PCR biztos, mert nálunk néztek. Személyesen ismerek olyat, akinek tünetmentesen + lett.)

Megértettem, ne rólam beszélgessünk, én ugyanis nem vagyok se covidos, se más beteg. Ráadásul bulizni se megyek😉

2022. nov. 6. 18:49
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kerdező: abba belegondoltál, hogy léteznek újszülöttek, immunszupresszált / immunhiányos betegek?

Te fertőzötten elmész a buliba - valszeg nem lesz bajod. Ott átadod a haverodnak - neki sem lesz baja. Ő találkozik egy immunhiányossal - garantáltan belehal. Ez így téged nem zavar?

Emiatt egyetértek néhány előttem szólóval, hogy mindegy, mi a kórokozó! Fertőző betegséggel NEM megyünk közösségbe. Sem bacival, sem vírussal, sem gombával, sem tetvesen, sem rühesen... Ez sem új dolog...

2022. nov. 6. 19:19
 16/20 anonim ***** válasza:

13.

A kérdés értelmetlenségére próbáltam rávilágítani, minek után lazán megjegyezte, hogy egyébként boltba simán eljárt.

2022. nov. 6. 21:05
 17/20 anonim ***** válasza:
Pontosan annyira, mint anno influenzásan csinálni ugyanezt. Annál nem durvább semmivel a covid, ezt kellene már megértenie sokaknak. Ugyanakkor gondolom anno influenzával is csak akkor mentél emberek közé, ha muszáj volt (pl. gyógyszertárba, boltba ennivalóért). Ehhez tartsd most is magad.
2022. nov. 6. 22:24
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Van akinél csak egy kis nátha, de sokaknál, nálam is rengeteg postcovidos tünet még 8 hónap után is, 7 nap kórház után otthoni lábadozás 2 hónapig, teljes szaglásvesztés még most is, fáradtság, állandó fejfájás, stb. Örüljön aki megúszta egy kis náthával.
2022. nov. 7. 07:45
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem mentem sehova hétvégén, meg most is itthonról dolgozom, amíg nem lesz negatív a tesztem.
2022. nov. 7. 13:13
 20/20 anonim ***** válasza:
30%
Nem az, már rég nincs covidozás, kiment a divatból, csak pár rettegő foglalkozik ezzel.
2022. nov. 12. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!