Nagy felelőtlenseg pozitív covid teszttel programra menni emberek közé?
8 napja lazasodtam be egyik este, azóta nem. Utána ilyen náthás tüneteim voltak, illetve elment a szaglas és ízérzékelésem. Igazabol már teljesen jól vagyok, a héten az első 2 napot leszamitva sem volt semmi bajom kb. Az izerzekelesem nem jött még vissza, ennyi. Már 8. napja itthpn vagyok (gyógyszertarba, boltba mentem csak). Ma a baráti társaságom hívott programra, mondtam, hogy oké, csinálok a biztonság kedvéért egy covid tesztet, én teljesen úgy gondoltam, 8 nap után már negatív lesz... Erre olyan pozitív, hogy kiveri a szemem. Nem is halvány a második csík, hanem rendesen rikít.
Úgy tudom, a legutolsó hivatalos karantén 7 napig tartott, nekem pedig ez már a 8. nap... Most kimenjek vagy ne? Nem hiszem, hogy ha a piros csík ennyire erős, akkor ez az 2-3 napon belül el fog tűnni :(
Így kezd majd megint terjedni ez az egész szarság
Sose lesz vége az ilyenek miatt mint te
Hat ez aztán hatalmas betegség. Pláne az omicron esetén.
Idén nekem ez már a 4. komolyabb megfazasos betegségem, ebből az első 3nal rendesen agynak estem, betegszabadsagra kellett mennem (homeofficebol sem tudtam dolgozni), a covidnál pedig simán napi 12-14 órákat dolgoztam (homeoffoce + szakdolgozat írása kb este 11ig). Ez egy enyhe nátha, ha nem tudom, hogy covid, ilyennel simán be is mentem volna dolgozni, de csak a covid+ miatt nem mentem.
És ezt uvy mondom, hogy kifejezetten fogékony vagyok a légúti betegségekre is, nem egyezer volt tüdőgyulladasom sem (nem covidtól), illetve asztmás is vagyok. De konkrétan még picit sem köhögtem, tényleg csak nátha volt nekem az egész.
De akkor várok még pár napot és újra tesztelek. Nem tudom, szerintem ez a covidos dolog picit fel van fújva, egy nátha miatt ekkora hiszti. (a korábbi variánsoknál egyetértettem abban h veszélyes, de ez az omikron már vicc)
"Hat ez aztán hatalmas betegség. Pláne az omicron esetén."
Valóban nem hatalmas betegség. Csak amit te lábon kihordasz, abba más belehal.
Ezt kellene megérteni a sok agyilag korlátolt, szatyorban élőnek, hogy nem mindenkinek van egészséges és erős szervezete, van akinek születése óta gyenge a szíve vagy éppen a tüdeje, vagy akár mindkettő, és ők viszont ha elkapják akkor intenzíven fekszenek 2 hónapig, vagy elviszi őket.
Teljesen mindegy milyen a teszt, pozitív vagy negatív, ha beteg vagy akkor maradj otthon és ne menj se közösségbe se pedig dolgozni. Ki nem sz.rja le hogy köhögtél-e meg hogy hány órát dolgoztál otthon betegen? Agyilag kellene felfogni, hogy nem rólad szól ez a dolog.
Ezt neked kell eldöntened.Persze, felelősségteljesen az ember otthon maradna, de azért ez a hiszti is elég erős, ami itt megy. 7 nap után vége a karanténnak teszt NÉLKÜL. Ugyanis, ha teszteknek, az emberek nagy részének + lenne még. Ha a + teszt egyenlő lenne a fertőzőképességgel, akkor nyilván nem így állapították volna meg. Tanulmányok szerint 7 nap után valami 1% az esélye a fertőző képességnek, 10 nap után pedig 0. Érdekes, ha pánikolni kell, akkor mindenki hisz a szakértőknek, csak ilyenkor nem.
Amúgy én hasonlóan voltam, mint te. Annyi, hogy az elején tök - volt a tesztem. 4.nap lett pozitív, amikor már nem is volt tünetem.Én is arra számítottam, hogy a 8.napon már halványabb lesz, erre még erősebb lett, mint az első, pedig az se volt gyenge. Konkrétan sokkal erősebb volt, mint kontroll. 11.nap már nagyon halvány volt és a 13. napon lett újra hómező. Kb. erre számíts, ha most nagyon erős.
8
De értsd már meg, hogy nem a teszt a lényeg, hanem hogyha beteg vagy akkor ne menj közösségbe. Teljesen mindegy hogy Covid, nátha, influenza vagy akármi más felsőlégúti betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!