Egy közeli rokonom egy hónapja covidos volt enyhe tünetei voltak, most nemrég strokeot kapott, covid miatt kaphatott strokeot?
Figyelt kérdés
Oltást nem kapott2022. szept. 27. 09:49
11/16 anonim válasza:
Itt egy random, általam 2 másodperc alatt talált metaanalízis:
A metaanalízis több kutatást fésül össze, ezért nagyon szeretjük a metaanalíziseket. Itt azt találták, hogy covid során vagy röviddel utána 1 - 1,9% szenvedett stroke-ot. (Hogy mennyivel utána, csak kórházban kezelteket vizsgáltak-e, stb. nem olvastam el alaposan a cikket, csak az összefoglalót átfutottam.)
Hogy ez sok vagy kevés... Annyira szerintem nem sok, hogy ha te covidos vagy, akkor a stroke-tól rettegnek kelljen. De azért ha 100.000 covidosból 1.000-1.900 érintett, akkor már elég magas szám. Hát tudni kell róla, hogy ilyen is van.
Szóval a covid növeli a stroke kockázatát, de lehetetlen kategorikusan kijelenteni egy egyedi esetben, hogy a covid miatt történet.
14/16 anonim válasza:
1 hónap alatt kb 1000 ember kapott MO-n stroke-t. Gondolod nem volt köztük covid-os?
16/16 anonim válasza:
Mivel a kovid jellemző utótünete lehet,enyhe lefolyás esetén is hogy vérrögöket okozhat a szervezetben. Korábban erről volt is információ még a súlyosabb mutációk idején h a long kovidnál előfordulhat trombozis tudoembolia es akár stroke veszély is, mert ez egy ilyen mocskos betegség. A tüskefehérjének van egy olyan tulajdonsága h az érrendszert támadja és van hogy a központi idegrendszert is. Vérellátási zavarokat okozva. Ezért veszélyes a kovid enyhe lefolyas esetén is mert szövődményeket okoz rövid és hosszú távon hónapokkal később is.Sok ex kovidos nagy fokú fáradtságról a vérkép értékeinek változásáról számolt be, többeknél okozott vérnyomás problemakat, magas pulzust, nőknél a menstruációs ciklus felborulását, koncentrálási nehézséget, izuleti fájdalmakat az ún ,,ködös agy,, tüneteit. A post kovid rendelések pont ezért vannak mert a kovid a többi szezonális vírussal ellentetben /lásd influenza/ tud károkat okozni a szervezetben. Tüdő elváltozásokat is. Szóval igen lehet hogy a koviddal összefügg a dolog. Egy eüben dolgozó de nem szakdolgozó csak pont emiatt tájékozott🙂plusz én is tapasztaltam néhany dolgot az enyhe kovidom után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!