Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Egy közeli rokonom egy hónapja...

Egy közeli rokonom egy hónapja covidos volt enyhe tünetei voltak, most nemrég strokeot kapott, covid miatt kaphatott strokeot?

Figyelt kérdés
Oltást nem kapott
2022. szept. 27. 09:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%

Itt egy random, általam 2 másodperc alatt talált metaanalízis:

[link]

A metaanalízis több kutatást fésül össze, ezért nagyon szeretjük a metaanalíziseket. Itt azt találták, hogy covid során vagy röviddel utána 1 - 1,9% szenvedett stroke-ot. (Hogy mennyivel utána, csak kórházban kezelteket vizsgáltak-e, stb. nem olvastam el alaposan a cikket, csak az összefoglalót átfutottam.)

Hogy ez sok vagy kevés... Annyira szerintem nem sok, hogy ha te covidos vagy, akkor a stroke-tól rettegnek kelljen. De azért ha 100.000 covidosból 1.000-1.900 érintett, akkor már elég magas szám. Hát tudni kell róla, hogy ilyen is van.

Szóval a covid növeli a stroke kockázatát, de lehetetlen kategorikusan kijelenteni egy egyedi esetben, hogy a covid miatt történet.

2022. szept. 27. 10:38
 12/16 anonim ***** válasza:
27%
Biztos volt köze hozzá.
2022. szept. 27. 13:50
 13/16 NTBS ***** válasza:
31%
50-50% Vagy igen vagy nem.
2022. szept. 27. 14:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
1 hónap alatt kb 1000 ember kapott MO-n stroke-t. Gondolod nem volt köztük covid-os?
2022. szept. 28. 20:23
 15/16 anonim ***** válasza:
*mármint korábbi covidos
2022. szept. 28. 20:23
 16/16 anonim ***** válasza:
34%
Mivel a kovid jellemző utótünete lehet,enyhe lefolyás esetén is hogy vérrögöket okozhat a szervezetben. Korábban erről volt is információ még a súlyosabb mutációk idején h a long kovidnál előfordulhat trombozis tudoembolia es akár stroke veszély is, mert ez egy ilyen mocskos betegség. A tüskefehérjének van egy olyan tulajdonsága h az érrendszert támadja és van hogy a központi idegrendszert is. Vérellátási zavarokat okozva. Ezért veszélyes a kovid enyhe lefolyas esetén is mert szövődményeket okoz rövid és hosszú távon hónapokkal később is.Sok ex kovidos nagy fokú fáradtságról a vérkép értékeinek változásáról számolt be, többeknél okozott vérnyomás problemakat, magas pulzust, nőknél a menstruációs ciklus felborulását, koncentrálási nehézséget, izuleti fájdalmakat az ún ,,ködös agy,, tüneteit. A post kovid rendelések pont ezért vannak mert a kovid a többi szezonális vírussal ellentetben /lásd influenza/ tud károkat okozni a szervezetben. Tüdő elváltozásokat is. Szóval igen lehet hogy a koviddal összefügg a dolog. Egy eüben dolgozó de nem szakdolgozó csak pont emiatt tájékozott🙂plusz én is tapasztaltam néhany dolgot az enyhe kovidom után.
2022. szept. 28. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!