A nyílvános wc ülőkéjéről el lehet kapni fertőzést?
Végeztek vizsgálatokat, és azt találták, hogy a forgalmas nyilvános wc-k ülőkéi sterilebbek, mint az átlagos magánlakásokéi... Mivel ilyen helyeken állandóan vegyszerrel tisztítják, és az odakerült fertőző dolgokat a vegyszerek megölik.
De szerintem a legveszélyesebbek a kevésbé forgalmas nyilvános wc-k, ahol nem fordítanak annyi figyelmet a higiéniára, pl. kisebb munkahelyek, ahol csak mondjuk hetente egyszer törlik le az ülőkét, ha egyáltalán.
Én a munkahelyemen láttam már párszor leszrva az ülőkét, a takarítónő meg nem a hivatása megszállottja, úgyhogy biztos, ami biztos, én papírozok. Ha a bőrömre kerül bármi fertőző dolog, onnan már csak idő kérdése (meg a véletlené), hogy eljusson máshová. Nem kell, hogy naponta eljusson, elég, ha egyszer az életben, arra pedig igencsak megvan az esély.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!