Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Most akkor ez hogy is van a...

Most akkor ez hogy is van a maszkokkal?

Figyelt kérdés

Azt írják/mondják, hogy akiknek egészségügyileg nagyobb kockázatot hordoz a covid, ők vegyenek fel maszkot.

De nem úgy volt, hogy a maszk nem véd senkit, csak akkor ha a másik is hordja? Én téged, te engem. Akkor nem értem.

Ezért mosolygok mindig jót, amikor valakin meglátom a maszkot, de körülötte 500 emberen meg nincs. Ez így max. placebo.

2022. aug. 3. 19:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%
És mi a kérdés?
2022. aug. 3. 19:53
 2/14 A kérdező kommentje:

Elnézést, mindig elfelejtem, hogy itt sokan vannak akiknek nem megy az értő olvasás, ez az én hibám!

A konkrét kérdés az, hogy miért tanácsolják a maszkot, ha ennek gyakorlati haszna, tényleges védelmi funkciója nincs?

Természetesen, ha zárt terekben, tömegközlekedésen kötelező lenne akkor érteném, de így nem.

2022. aug. 3. 19:58
 3/14 anonim ***** válasza:
51%

Nem úgy volt és nem placebó. Maszk haszna hogy a kilélegzett levegőben, mivel abba is van mikroszkópikus páracsepp és abban vírusok.. felfogja. Legalábbis egy részét. Ugyan ez igaz fordítva is. Amit 30 ember kilélegez körülötted(mondjuk zárt térben), annak nem 100%a jut be a szervezetedbe, hanem csak mondjuk 20%a.. a többi kis csepp megakad a maszkon. Ha mind a 2 fél hordana maszkot, akkor csak 10%a vagy még kevesebb jutna egymás szervezetébe.

Te azon mosolyogsz akin akarsz. Egészségügyben az orvosok nem viccből hordtak/hordanak maszkot már a covid előtti időkben is.

2022. aug. 3. 20:01
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
A semminél azért többet véd. Főleg, ha minimum egy FFP2-es maszkot viselsz.
2022. aug. 3. 20:09
 5/14 A kérdező kommentje:

3

Akkor nem érted.

Azoknak tanácsolják, akiknek gyengébb az immunrendszere, hogy ezzel is védekezzenek, de ha körülötted 500 emberen meg nincs maszk, akkor rajtad hiába van, nem fog megvédeni semmitől. Ezért írtam, hogy ennek akkor van értelme, ha minél több ember hordja, mert így tud csökkeni az esélye annak, hogy emberek átadják egymásnak.

Nem a maszk gyakorlati hasznát kérdőjelezem magam, hanem az alkalmazási módját.

2022. aug. 3. 20:16
 6/14 A kérdező kommentje:
*Kérdőjelezem meg, bocsi.
2022. aug. 3. 20:18
 7/14 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező!

Jó lenne ha elvégeznéd a 8 osztályt, utána talán(!) megértenéd a maszk jelentőségét.

2022. aug. 3. 20:43
 8/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
66%
Pedig megvéd elég sok mindentől. Az, hogy körülötted másokon van-e az csak a kockázat mértékét befolyásolja, de még így is jó a helyzet.
2022. aug. 3. 21:26
 9/14 anonim ***** válasza:
70%

Lefordítom a matematika nyelvére a maszkhasználatot:

ugyanannyi ember kapja el, csak lassabban, emiatt 20%-kal hosszabb ideig tart emiatt minden hullám és a vele járó szopatás...

Tekintve, hogy van már oltás régóta és hogy a mostani verzió még csak nem is veszélyes, a maszkolás színtiszta szívatásra (lenne) jó, semmi másra.

2022. aug. 3. 22:03
 10/14 anonim ***** válasza:
10%

Akkor véd,ha FFP3 van rajtad szemüveggel együtt. Hisz a szemen keresztül is elkapható a Covid.

Az FFP3 maszkot azért nem reklámozták,mert az CSAK TÉGED VÉD.

2022. aug. 3. 23:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!