Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Orrdugulás - mit csináljak,...

Orrdugulás - mit csináljak, már nem bírom?

Figyelt kérdés

Sikerült nagyon megfáznom. AZ orrspray alig ér valamit, fél óráig jó, aztán megint nem kapok levegőt. Éjjel nem tudok aludni, arra ébredek, hogy álmomban fuldoklok, vagy próbálok inni, de nem érzem a vizet, és száraz marad a torkom (attól függően, hogy alvás közben sikerül-e kinyitnom a számat ha már nem kapok elég levegőt, vagy nem)...

Nincs valami patikában kapható cső vagy más eszköz, ami elhelyezhető az orrban és segítene, hogy kapjak levegőt? Komolyan kérdezem, mert ezt már nem bírom. Vagy olyan orrspray, ami többször is használható és hatásos? (A tengervizes semmit nem ér, próbáltam.)

2022. máj. 3. 16:18
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#10 Nem dymista? Allergiára kaptad? Én ilyet használtam pár éve krónikus arcüreggyulladást (is) okozó allergia miatt kb. fél évig, nálam nem okozott függőséget, máshogy hatott, mint a rendes orrspray. Amikor már elég kevés volt az allergén pollenből, egyszerűen nem használtam tovább.
2022. máj. 6. 10:38
 12/16 anonim ***** válasza:
de igen elirtam bocsánat. Az a baj most megint betegeskedem ilyenkor napi 10x kéne befujni folyton dugul sajnos
2022. máj. 6. 16:31
 13/16 A kérdező kommentje:
A dymista nem fogja kidugítani, ha betegség a probléma oka, csak akkor segít, ha allergia okozza a tüneteket. Ha megfáztál, akkor rendes orrsprayt is használj, ne fújj többet a dymistából, mint amit az orvos előírt!
2022. máj. 6. 17:58
 14/16 anonim ***** válasza:

allergiám van és asztma

most meg november óta minden hónapban furcsa tüneteim vannak pedig nem kaptam méreginekciót :S

2022. máj. 6. 18:00
 15/16 A kérdező kommentje:

Mennyi dymistát használsz? Ha túl sokat, az is okozhat furcsa tüneteket, de ezer más dolog is. Érdemes lenne a háziorvosodnál rákérdezni, hogy mi okozhatja. Ne várd meg, amíg rosszabbak lesznek a tünetek.

A Covid elleni oltás nem méreginjekció. Ha az új technológiát illetően vagy bizonytalan, kérhetsz kínait, az régi, jól bevált, sok éve használt technológiával készült. Nem minden esetben véd annyira, mint a többi, de jobb, mint a semmi. Apukám életét például valószínűleg megmentette, oltás nélkül elég rosszak lettek volna az esélyei a betegségei miatt. Persze a te döntésed, de gondolj bele: ha meg akarnának minket mérgezni, arra lennének sokkal jobb és kevésbé feltűnő módszerek. ;)

2022. máj. 6. 20:04
 16/16 anonim ***** válasza:

csak napi 1x reggel, a foster 100 inhalőtor melé.

Én nem oltom be magam de köszönöm.

2022. máj. 7. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!