Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ki hogyan gyogyult ki a...

Ki hogyan gyogyult ki a covidbol es mikor? Kerlek

Figyelt kérdés

Elso ket nap nyomtam az agyat, laz, fogfajas, derekfajas, faradtsag stb

Multhet penteken kaptam el

Mikor fogok meggyogyulni,? Summamedet kaptam utana dalacint

Egyfolytaban lazas vagyok es nincs erom tenyleg semmihez

Te mikor gyogyultatok ki es hogyan!?

Olyan rossz hogy nem vagyok onmagam ☹️😞 25L

2022. ápr. 21. 16:15
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
* egy ideg
2022. ápr. 22. 00:33
 12/44 anonim ***** válasza:
37%
10. Az antibiotikum semmiféle hatással sincs a vírusokra. Bakteriális fertőzésre lehet jó.
2022. ápr. 22. 06:32
 13/44 anonim ***** válasza:
77%
Sok embernél covid hatására bakteriális koinfekció (felülfertőződés) lép fel, pl tüdőgyulladásnál elég sűrűn és nekik pont, hogy jó az antibiotikum. Nem csak tüdőgyulladás esetén fordulhat elő, hanem enyhébb lefolyásoknál is, de jellemzően nagyrészt gyulladás esetén. Nyugodtan keress rá, ha nem hiszed el.
2022. ápr. 22. 07:32
 14/44 anonim ***** válasza:
68%
12.: Tudom. Orvos írta fel, és el is kerültünk minden felülfertőződést. A Favipiravirt nagyon későn kezdtem szedni, jóval a határidő után (egy hetes volt az antibiotikumkúra, na meg jócskán benne voltunk már a covidban, mikor elmentünk magánba tesztelni - a körzeti asszisztense korábban masszívan kijelentette, hogy értsük meg, ennek pro-to-koll-ja van és mi nem mutatunk covidos tüneteket...) A Favipiravir így nem tudom, mennyit hatott, de az biztos, hogy asztmásként a tüdőmet abszolút elkerülte a covid, sőt, még azok a tünetek se jöttek elő, ami a legtöbb covidosnál (10-es voltam).
2022. ápr. 22. 10:29
 15/44 anonim ***** válasza:
38%
Bakteriális felülfertőződésnek covid-19-ben súlyos/kritikus állapot esetén van realitása, középsúlyos betegnél kicsi az esélye, otthon gyógyuló esetben rendkívül valószerűtlen. Covid-19-ben fellépett tüdőgyulladás sem felülfertőződés jele, hanem vírusos tüdőgyulladás. A gyulladás jelenléte sem bizonyít felülfertőződést. Antibiotikumnak nincs olyan indikációja, hogy "felülfertőződés megelőzése". Favi 5-7 napon túl semmit nem ér.
2022. ápr. 22. 12:36
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Mi párommal kapásból antibiotikumot kaptunk a köruzetitől. Nem nekem kell erről kiselőadást tartani, ő így látta jónak, valamiért.
2022. ápr. 22. 12:57
 17/44 anonim ***** válasza:
76%
A szakma józanabbik része sem érti miért. Megindokolni rendesen ők sem tudják, csak azzal, hogy "felülfertőződés megelőzése", de hogy milyen felülfertőződést akarnak megelőzni... Meg egyes AB-k, pl. azithromycin állítólagos egyéb jótékony hatásai, bár kutatás bizonyítja, hogy semmit nem számítanak covidban. Tudom, hogy neked kéne mondanom, hanem az ilyeneknek, de hozzájuk ezzel nehéz elérni, már 1 éve is le volt írva a magyarországi covid kezelési irányelvben, hogy felesleges, káros AB-t rendelni, csak nem sokakat zavar...
2022. ápr. 22. 13:43
 18/44 anonim ***** válasza:
76%
*nem neked kéne mondanom
2022. ápr. 22. 13:43
 19/44 anonim ***** válasza:
76%
Elég idős dokink van, lehet, hogy ez valami régi berögződés lehet náluk még.
2022. ápr. 22. 13:47
 20/44 anonim ***** válasza:
84%
19. Azt soha nem tanították orvosnak, hogy vírusra antibiotikum kell. Olyant viszont hallottam, hogy meghajolnak a „kedves vendég” akarata előtt, aki kifőzdének nézi a rendelőt. Ha nem így teszi, akkor veri a tamtamot, fűnek-fának panaszkodik stb., hogy őt nem kezelik rendesen.
2022. ápr. 22. 14:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!