Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ki hogyan gyogyult ki a...

Ki hogyan gyogyult ki a covidbol es mikor? Kerlek

Figyelt kérdés

Elso ket nap nyomtam az agyat, laz, fogfajas, derekfajas, faradtsag stb

Multhet penteken kaptam el

Mikor fogok meggyogyulni,? Summamedet kaptam utana dalacint

Egyfolytaban lazas vagyok es nincs erom tenyleg semmihez

Te mikor gyogyultatok ki es hogyan!?

Olyan rossz hogy nem vagyok onmagam ☹️😞 25L

2022. ápr. 21. 16:15
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
Én is beteg vagyok. Szerintem nem covid, szarabb. A covid másfél éve 1 hétig tartott nálam.
2022. ápr. 21. 16:28
 2/44 anonim ***** válasza:
85%

Nekem egy hét után derült ki, hogy COVID (3 álnegatív gyorsteszt...), akkor kaptam Favipiravirt, de 4 nap után annyira rosszabbodott a helyzet, hogy mentőt hívtam. Ott közölték, hogy az állapot kritikus (mint később kiderült, annyira nem, csak a doktornő szerette szívatni az oltatlanokat), és hogy ne számítsak sok jóra.

Két hetet töltöttem bent, abból egyet oxigénmaszkkal (szerencsére lélegeztető gép nem kellett), de kaptam szteroidot, amitől hamar jobban lettem, és miután a tüdőm rendbe jött (nagyjából), haza is küldtek.

15 kilót fogyva, teljesen erőtlenül. Több hét volt, mire rendesen újra el tudtam menni pl. dolgozni, de a hosszabb távú felépülés most is tart, és még egy jó ideig szívni fogok vele.

Tudom, nem ilyen történetet szerttél volna hallani, de nálam ritka súlyos lefolyású volt, a család többi tagja, még a krónikus beteg apám is könnyebben átvészelte. Aztán volt, akinek láza volt kb. egy hétig, és volt, akinek csak 3 nap hőemelkedése volt, és annyi.

Szóval nem lehet megmondani, hogy ez kinél milyen lesz. De fiatal vagy, szóval valószínűleg könnyen túl leszel rajta. Most mondanám azt, hogy csak pozitívan, de az itt fekete humornak minősülne...

2022. ápr. 21. 16:29
 3/44 anonim ***** válasza:
100%
Én nem voltam még covidos, de a családomból többen már igen. Anyukámnak 2 napig hőemelkedése volt, és köhögött, kb egy hét alatt lett túl rajta. Nővéremnek szintén hőemelkedése volt, nem érzett sem ízeket, sem szagokat, gyenge volt, de neki is kb egy hét. Ő viszont azt mondta, hogy néhány ízt még most sem érez teljesen normálisan.
2022. ápr. 21. 16:32
 4/44 anonim ***** válasza:
100%

Én magam kétszer is átestem rajta, és jelentősebb panaszok nélkül. Sajnos ez lehetett az oka annak is, hogy édesapámat megfertőztem.

Ő sajnos nem élte túl. Az is igaz, hogy 92 éves volt.

Első alkalommal egy enyhe hasmenéssel indult, amit nem túl friss ételnek tulajdonítottam. Nem szaladgálós volt, csak nagyon híg.

Ez két nap alatt elmúlt. Majd torokfájdalom jött, később hőemelkedés.

Na ez nagyon sokáig elkísért. Fél nap alatt ment fel 37,9-ig. Fél nap alatt vissza is esett 37,2-37,4 közé, de ez nem akart elmúlni.

Lázat nem jó csillapítani emiatt, mert az immunrendszer dolgozik, csak rontunk a helyzeten.

11 hónappal később lettem újra beteg, hasonló tünetekkel, de enyébb és rövidebb ideig tartott.

Apámnál hőemelkedéssel kezdődött. Olyan egy hét telt el úgy, hogy valamivel 37 felett volt a testhőmérséklete. Evett, ivott rendesen, minden megszokott tevékenysége változatlan volt. Egy hét után gyökeres fordulat következett be. Este még a szobabiciklit tekerte 5 percig. Reggelre belázasodott és hörögve vette a levegőt.

Nem evett, nem ivott semmit. A tudata is rohamosan tompult.

Aztán jött egy gyötrelmes hét. Végül kórházba került, ahol semmiféle kezelést nem kapott oxigénen kívül. Csendben elaludt.

Ismerőseim körében többen is nagyon megszenvedték.

Magas láz, nyelési gond, levertség, hányás, szédülés stb.

2022. ápr. 21. 17:25
 5/44 anonim ***** válasza:
87%

4. vagyok. Még adok egy kis csemegét az oltáselleneseknek, meg azoknak akik szerint egy kis nátha ez.

A második megbetegedésem előzménye:

egyszer már átestem rajta, hónapokon át nagy adag D-vitamint, nagy adag C-vitamint szedtem naponta, ezen felül szelént. Három oltást is felvettem.

Szeptember közepétől dupla maszkot viseltem (az alsó FFP2, a sebészmaszkot naponta cseréltem. Alkoholos kézfertőtlenítőből többet fogyasztottam mint sokan fürdővizet.) A második betegség a 3. oltás után 3 hónappal jött.

2022. ápr. 21. 17:29
 6/44 anonim ***** válasza:
100%

Lázon milyen testhőt értesz? Orvos mit tanácsolt? Csillapítsd?

Enni, inni tudsz rendesen? Folyadékbevitel nagyon fontos! Minél többet igyál. Tea a legjobb, ha szereted. Mindenféle alkohol viszont kerülendő, a leggyengébb is.

2022. ápr. 21. 17:37
 7/44 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam covidos, nálam nagyon enyhe tünetek jelentkeztek. Értsd: gyengébb fajta torokfájás, ami aztán átment köhögésbe. Ennyi. Semmi lázam nem volt, se gyengeségérzet, közérzetem teljesen ugyanolyan volt, mint egészségesen. Most azt gondolhatod, hogy de jó neki, könnyen megúszta. Igen ám, de a köhögés szó szerint elhúzódott 6, az az hat hétig. Rohadt idegesítő volt. Igaz, nem volt erős, vagy fulladásos köhögés, szimplán csak nagyon sokáig elhúzódott és már borzasztóan frusztrált. Először száraz volt, majd átment hurutosba.

Jobbulást!

24N

2022. ápr. 21. 18:32
 8/44 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az lemaradt, hogy én semmit nem szedtem, se vitamint, se gyógyszert. Lehet kellett volna. #7-es voltam.
2022. ápr. 21. 18:36
 9/44 anonim ***** válasza:
89%
A covid nem igényel antibiotikum-terápiát. 7 napja fennálló láz vizsgálatot indokol covid-19-ambulancián (légúti sbo).
2022. ápr. 21. 19:26
 10/44 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly március-április fordulóján voltam vele beteg olyan másfél hétig. Egyedül a hőemelkedés volt tartós, más egyéb tünetem nem volt állandó, a második felében büdöset éreztem meg olyan fura édeskés műanyag szagot az orromban. Sokat kínzott azonban a pánikroham meg neurológiai tüneteim voltak, pl. mindkét kezem lezsibbadt egyszer könyöktől lefelé és az egyik kezemben az egy ideg egész sokáig bizsergett. A fejemb is csak bizonyos mozdulatokra fájt. Fura egy betegség volt, se náthára, se influenzára nem hasonlított. Szedtem antibiotikumot majd később favipiravirt is. Száraz köhögés egy pillanatig sem volt.
2022. ápr. 22. 00:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!