Post covid okozta memóriazavar pontosan miben nyilvánul meg, és meddig tart?
Az "emlékezetem ko" állítást nem tudom értelmezni.
Post-covid ambulancián vagy neurológiai/pszichiátriai szakrendelésen (intézménye válogatja, hol melyik foglalkozik a kettő közül memóriapanaszok kivizsgálásával) tudsz jelentkezni, ahol objektív mérőeszközökkel lehetőség van a memóriazavar objektivizálására.
Nehezen kezelhető, tetszőleges nootropikum, pl. piracetam kipróbálható, de valódi javulást az idő hoz(hat).
Hasonló tüneteim vannak még mindig a novemberi covid után. Bár már sokat enyhült (sokfajta és szenvedős neurológiai tünetem volt), nem teljesen jó.
Nekem igazából a figyelmemmel van baj, és mivel nehezen figyelek és koncentrálok, ezért nem is jegyzem meg úgy a dolgokat. Illetve előfordul az a tipikus "brainfart" jelenség, amikor nagyon elgondolkozom, közbe csinálnom kéne valamit, de csinálok egy teljesen indokolatlan dolgot.
Illetve amit érzek, hogy a figyelem miatt brutál gyorsan telik az idő.
Voltam MRI-n, negatív lett. Neked is el kéne menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!