Plazmaadók! Ti tapasztaltatok bármilyen negatív egészségügyi mellékhatást plazmázás után? Lehet negatív hatása?
Én nagyjából olyan 10-11 alkalmat voltam. Sokszor heti 2 alkalommal voltam plazmát adni, mert úgy voltam vele, hogy segíteni is szeretnék másokon, meg némi pénzt is kaptam érte.
Időközben elkaptam a vége felé valami betegséget, belázasodtam, orrfolyás, ahogy lenni szokott. Majd ez elmúlt, 1 héttel később torokfájásom lett 37 fokos hőemelkedéssel nátha nélkül. Eléggé gyengének és enerváltnak is érzem magam egy ideje.
Ezután pedig másfél-2 hétig intenzív száraz köhögést tapasztaltam, nagyon durva köhögési rohamok jöttek rám, amik nem akartak elmúlni, már lecsengőben van. A kérdésem a következő: lehet, hogy legyengült az immunrendszerem?
Lehetséges, hogy plazmaadás során a tűn keresztül fertőzött vérrel érintkeztem és elkaptam valami súlyos fertőzést, TBC-t, HIV vírust, vagy Aids-et?
Egészségtudatos életvitel mellett jó eséllyel nem lesz baj, figyelsz a tápanyagokra/vitaminokra,rengeteget mozogsz stb. De az átlag magyarra nem ez a jellemző, összevissza eszik,ülö életmód, semmi hiányt nem pótol stb. Az ő esetükben máshogy nézz ki a dolog.
De gondolom utolsó azért nem 2 hetente adod a plazmát.
A 10-es vagyok.
Valóban nem 2 hetente. Hetente és van ,hogy kétszer is.
"12"-es
Valóban,de a leleteim egy harmincas pasinak felelnek meg, ezt mondják mindenhol :)
Én már 150+ alkalommal adtam, az elmúlt 6 évben. A világon semmi bajom nincs. Mindent betartok, amit az orvos mond: sok-sok víz, főleg plazmaadás napján legalább 3 liter, és fehérjedús táplálkozás.
A károgók ugyanazok a fotelharcosok, akik virológusok és külügyi szakértők is egyben.
Szerinted a plazmafeldolgozó cégeknek érdeke, hogy a donor idő előtt megpusztuljon??? Akkor nem lenne kitől levenni a plazmát.
Tudod, kiknek lesz az egészségével gond? Akik nem tartják be a szabályokat!
A múlt héten volt egy csaj előttem, vergődött, hogy csak 100 ml plazma jött le tőle, és neki akkor is fizessék ki a teljes donordíjat. Az orvos is már vitatkozott vele, kihívták a nővért, hogy mondja el, mi történt. A nővér elmesélte, hogy a vénájából semmi nem jön már a nőnek, ami vagy azért van, mert nem ivott elég vizet, vagy azért, mert másik plazmacentrumban már adott 3 napon belül plazmát. Persze mindent tagadott.
Különben mesélte utána a nővér, hogy ők szakavatott szemmel azonnal látják a véna állapotán, és a donáció menetén, hogy valaki sumákol, és reggel még a CSL-nél volt, este meg megy a Vasculárhoz plazmát adni.
Erről ennyit.
17
Humánus, segíteni akaró, de mégsem segít a plazmaadással?
Akkor is jusson eszetekbe a károgás, és plazmaadás ellenesség, ha ne adjisten plazmából készült gyógyszerre vagy éppen egy az egyben plazmára lesz szükségetek! Akár egy haemofilia, akármi más, enélkül halálos betegség!
Ugyanis akárhogy fejlődik az orvostudomány, még mindig nem tudják előállítani mesterségesen sem a vért, sem a plazmát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!