Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi a véleményetek a jelenlegi...

Mi a véleményetek a jelenlegi covid helyzetről?

Figyelt kérdés

Azt gondolom, hogy hónapról hónapra változik az emberek megítélése a coviddal kapcsolatban, érdekelne,hogy jelenleg ti hol tartotok.

Elmondom velem mi újság. Mikor először megjelent és jött az első hullám akkor még nagyon szkeptikusan álltam az egészhez, úgy gondoltam, hogy ez csak kamu, vagy ha igaz is akkor olyan lesz, mint az ebola, hogy mindenki ezen fog kattogni, de ide úgysem jut el.

Aztán a második hullámban én is megfertőződtem. Az íz, illetve szagvesztés volt az egyetlen komolyabb tünetem, 2 napig voltam lázas de nem volt magas az sem.

Majd jöttek az oltások. Nem akartam beoltatni magamat, a nővéremet is próbáltam lebeszélni róla. Tudtam, hogy nekem van egy erős immunrendszerem, ami már legyőzte a covidot egyszer, legközelebb is sikerülhet.

Ám jöttek a szankciók, a védettségi igazolvány és mivel fiatal vagyok még, így élni akartam az életemet, tehát beoltattam magam.

Most ott tartunk, hogy jönne a harmadik oltás, amit fel is akartam venni megint csak a szankciók miatt, de végül nem tettem, mivel május 1-ig kitolták a határidőt.

A környezetemben sokan meghaltak covidban, szerencsére én másodjára nem kaptam el. Valószínűleg az oltás már rég kiment a szervezetemből, tehát talán a szerencse az oka, hogy nem fertőzödtem meg újból.

Abszolút hiszek a covidban, de azt látom,hogy már az egész betegség felett átvette a hatalmat a politika, ami miatt a vírus kevesebb létjogosultságot kap, kevesebben hisznek a létezésében és a komolyságában.

Nektek mi erről a véleményetek?

2022. febr. 21. 12:43
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
89%
Ugyanúgy indultam, ahogy te. A vírus létezik, de messze van, ide el se jut. Minek ez a felhajtás? Utána valószínűleg elkaptam, mikor hivatalosan itt se volt.(2020 február). Aztán csak pislogtam, hogy napi pár fertőzött miatt "be vagyok zárva", minden munkám elveszett, miközben minden arról szól, hogy az idősekre veszélyes. Hát, akkor miért nem őket "zárják be", ha már mindenképp...??? Később nem értettem, miért nincs teszt, amikor normális országokban ingyen osztogatják? Lassan visszakaptam a munkáimat és teszteltek is orrba-szájba(munka miatt), mind negatív volt. Ezeket megszoktam, pedig az orros nagyon nem tetszett eleinte. Jöttek az oltások, gondoltam, végre mindenki megnyugszik, és élhetünk normálisan. Én nem akartam kérni autoimmun betegségem miatt. (Először nekik nem ajánlották, később azt mondták, kaphatják, legfeljebb nem hat.) Hát, köszi. A semmiért nem akartam kockáztatni az ismeretlen löttyöt. Aztán kezdődött az erőltetés, és egyre biztosabb voltam benne, hogy nem fogok oltatni semmiképpen. Egyre inkább átláttam, hogy miről szól ez az egész. Szóval úgy döntöttem, a saját tapasztalataimat hagyatkozom, és ezt tartom azóta is. Azok pedig a következők: Oltott ugyanúgy elkapja, mint az oltatlan(az én környezetemben sokkal többen kaptak el oltottan, de ez betudható véletlennek.) Az emberek egy nagyon kis része nagyon megszívja, csakhogy ez oltástól független. (Senkit nem ismerek, aki belehalt volna, egy került kórházba, ő pont a 3.oltás után 1 hónappal. Ha az se védte meg, akkor mi?) Az oltással viszont többen is rosszul jártak az ismerőseim közül. Amúgy nekem valószínűleg keresztimmunitásom van, de ha nincs, és én leszek a ritka kivétel, aki elkapja és "rosszul jár", akkor vállalom. Amúgy most kezdek kicsit bizakodni, hogy néhány országban kezdik befejezni a hisztit, eltörölni az oltási diszkriminációt, és feloldani a korlátozásokat. Remélem, lassan mindenkinek megjön az esze és abbahagyják a cirkuszt.
2022. febr. 21. 14:11
 32/34 A kérdező kommentje:

31!

Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, egyet értek minden soroddal

2022. febr. 21. 14:15
 33/34 anonim ***** válasza:
77%
Az, hogy egy nagy átverés volt az egész.
2022. febr. 23. 17:49
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
Most h jon a "háború" tema, hamarosan ki fog szorulni es mindenki elfelejti. Ahogy a nagy tervben meg van irva. Kesobb jonnek a bajok az oltottakkal talan, h igy volt kar ugy volt kar.
2022. febr. 23. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!