Mi a véleményetek a jelenlegi covid helyzetről?
Azt gondolom, hogy hónapról hónapra változik az emberek megítélése a coviddal kapcsolatban, érdekelne,hogy jelenleg ti hol tartotok.
Elmondom velem mi újság. Mikor először megjelent és jött az első hullám akkor még nagyon szkeptikusan álltam az egészhez, úgy gondoltam, hogy ez csak kamu, vagy ha igaz is akkor olyan lesz, mint az ebola, hogy mindenki ezen fog kattogni, de ide úgysem jut el.
Aztán a második hullámban én is megfertőződtem. Az íz, illetve szagvesztés volt az egyetlen komolyabb tünetem, 2 napig voltam lázas de nem volt magas az sem.
Majd jöttek az oltások. Nem akartam beoltatni magamat, a nővéremet is próbáltam lebeszélni róla. Tudtam, hogy nekem van egy erős immunrendszerem, ami már legyőzte a covidot egyszer, legközelebb is sikerülhet.
Ám jöttek a szankciók, a védettségi igazolvány és mivel fiatal vagyok még, így élni akartam az életemet, tehát beoltattam magam.
Most ott tartunk, hogy jönne a harmadik oltás, amit fel is akartam venni megint csak a szankciók miatt, de végül nem tettem, mivel május 1-ig kitolták a határidőt.
A környezetemben sokan meghaltak covidban, szerencsére én másodjára nem kaptam el. Valószínűleg az oltás már rég kiment a szervezetemből, tehát talán a szerencse az oka, hogy nem fertőzödtem meg újból.
Abszolút hiszek a covidban, de azt látom,hogy már az egész betegség felett átvette a hatalmat a politika, ami miatt a vírus kevesebb létjogosultságot kap, kevesebben hisznek a létezésében és a komolyságában.
Nektek mi erről a véleményetek?
6!
Nagyon jó dolgokat írsz!
Én is iszonyú kizsákmányolásnak tartom azt, hogy egy ilyen komoly vírushelyzetben egy ilyen egészségügyileg fontos dolog miatt fizetni kell, ráadásul nem is keveset.
Néhány hónapja volt az, hogy több millió covid tesztnek lejárt a szavatossága és ahelyett hogy mondjuk ingyen vagy kedvezményesen eladták volna szépen ment a kukába. Teljesen biztos vagyok benne,hogy sokan vitték volna, több fertőzött derült volna ki. De hát a magyar szörnyen kapzsi nép, úgy vannak vele, hogy ha az enyém nem lehet, akkor másé se legyen...
Hat en a kezdetektol fogva egy kitervelt baromsagnak tartom. Kicsit ritkitsuk a népet, toljuk fel mindennek az árát.
Tovabbra is baromsagnak tartom.
Nem vagyok beoltva, nem is leszek(remelem)
Ismerek nagyon sok olyat aki be lett oltva, es el is kapta.. ezen rohogunk a munkahelyen h ott ahol dolgozunk eddig csak olyanok kaptak el a vírust akik be lettek oltva, ráadásul nem is egyszer.
Es ok akik elkapták semmi extra tunetet nem produkaltak. Lement mint egy influenza.
"Nincs véleményed? Az elég nagy probléma a mai világban, pláne ha intelligensnek vallod magad"
Nem ő vagyok, de és akkor mi van?😳Miért provokálsz?
10!
Hát azért egy kicsit eltúlozva érzem ezeket a százalékos arányokat. Értem, hogy azt akarod kihangsúlyozni, hogy kevesen kerültek kórházba, de biztosan többen, mint 98%.
Abban én mondjuk hiszek, hogy aki oltott, az gyengébb tünetekkel vészeli át. Anyukámék covidosak lettek, nem voltak beoltva és nagyon rosszul voltak, de a doki nem javasolta a kórházat, nehogy ott valami komolyabbat szedjenek össze. Én maradtam otthon velük, be voltam oltva, nem is kaptam el. Párom a 2 hét alatt 1x jött el, 1 órára, az is már a karantén utolsó napjaiban volt, anyáéknak akkor már semmi tünetük nem volt. A párom elkapta a vírust, és elég valószínű, hogy innen, ugyanis kb 2 hétre jelentkeztek a tünetek nála és nagyon minimális helyeken mozog csak.
12!
Mindenkinek más az immunrendszere, szerencsések vagytok, hogy nem lett komolyabb bajotok.
14!
Nem hozzád szólt a kérdésem, minek válaszolsz olyanra, ami nem neked szól?...
Na de ha már így alakult, nem provokálok. Csak feltettem egy kérdést, amire nyilván értelmes, okos gondolatokat és személyes élményeket vártam. Erre ő meg benyög egy ilyet, hogy "bleeeeh nincs velemenyem"
Minek ír akkor? Ha nem tud hasznos lenni, akkor majd én azzá teszem és elmondom neki, hogy ez nagy baj. Maximum nem kezd semmit az információval, de hátha azért elgondolkodik rajta
22 Január 3-án kaptam a második oltásom. Azóta másodszor vagyok kovidos, a gyógyszertári teszt szerint. Előtte vagy 15 évig nem voltam beteg, táppénzen sem voltam soha. Most el kellett mennem táppénzre, mert lebetegedtem, belázasodtam, ágynak dőltem, ami az oltás előtt soha nem fordult elő velem, csak talán gyerekkoromban.
Nekem az most a véleményem, hogy az én immunrendszerem tökéletesen működött, egészen az oltások beadásáig, akkor viszont valami megváltozott és nagyon tartok attól, hogy sosem leszek már a régi.
A kovidott 2019 óta nem kaptam el, a hullámokat túléltem egy orrfolyás nélkül, pedig úgyanúgy éltem, dolgoztam stb, mint most. Az oltás óta másodszor vagyok kovidos. Szerintem ez mesterséges vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!