Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az átesettség nagyobb védelmet...

Az átesettség nagyobb védelmet ad, mint az oltás?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek erről? Szerintetek igaz?

2022. febr. 6. 14:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
19%

"Ebből adódik egy másik kérdés, hogy érdemes-e ezek után beoltatniuk magukat"

Egyből a fertőzés után nem, de nem is oltják őket olyankor. Viszont mivel az immunrendszerünk érzékenysége csökken idővel, pár hónappal a fertőzés után már pont ugyanúgy ajánlott nekik is az oltás, mint akárki másnak.

2022. febr. 6. 17:09
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

Az egyik tanulmány szerint átlagosan 277 nap (kb. 9 hónap) után történt újrafertőződés a természetes védettséggel rendelkezőknél, és az esetek túlnyomó többségénél az újabb fertőzés lefolyása enyhébb volt. Mennyi ideig is védenek a vakcinák, 2-3 hónap, optimistábbak szerint 6?

Ha én eleve enyhe tünetekkel vészeltem át a COVID-ot, valóban félnem kellene egy ennél jó eséllyel még enyhébb tünetekkel járó betegségtől? Főleg így, hogy az omikron eleve gyengébb, mint a korábbi variánsok? Ki tudja, talán a következő domináns variáns még ennél is gyengébb lesz.

2022. febr. 6. 17:30
 13/18 anonim ***** válasza:
33%
Hiába is ad nagyobbat - ha egyáltalán - aki megfertőződött, azok között sokan vannak, akik eleve hajlamosak erre, tehát jön a következő nekik, a kérdés csak a mikor. (Lásd még influenza, nátha, egyesek többször, mások sosem.)
2022. febr. 6. 19:57
 14/18 anonim ***** válasza:
33%
Ja biztos azert beteg gyakran minden apro szarral az oltott ismeroseim jelentos resze:D
2022. febr. 6. 20:20
 15/18 anonim ***** válasza:
32%

Nem tudom melyik az a tanulmány amiről a 12-es írt, de én rengeteg olyanról tudok, aki fél éven belül újrafertőződött. A családban is van ilyen.

Szerintem az átesettség egy fokkal sem ad jobb/több/hosszabb védelmet mint az oltás, bár talán rosszabbat sem, hanem kb egy kutya a kettő. Azt leszámítva, hogy akire veszélyes lehet a vírus, annak az oltás valamilyen szintű védelmet ad a súlyosabb lefolyás/halál ellen azzal, hogy tényleges fertőzés nélkül felkészíti a szervezetet.

2022. febr. 8. 11:58
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Sokáig én is abban az álomvilágban éltem, hogy aki természetes az biztosan jobb is.

Pedig NEM, NEM ÉS NEM feltétlenül.

Valaminek a természetes vagy mesterséges eredete SEMMIT nem mond annak a dolognak a kémiai, fizikai, biológiai, egészségügyi tulajdonságairól.

A természet adott nekünk életet és betegséget, halált, katasztrófákat.

A tudomány életeket mentett gyógyszerekkel és életeket vett el fegyverekkel.

Újra: Valaminek a természetes vagy mesterséges eredete SEMMIT nem mond annak a dolognak a kémiai, fizikai, biológiai, egészségügyi tulajdonságairól.

2022. febr. 11. 09:54
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem minden jobb/erősebb csak mert természetes. PONT.
2022. ápr. 21. 15:45
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Akkor is ha mindenki lepontoz.

Talán a középkori pestisjárvány is mesterségesen előállított kórokozó volt, nem?

A természet ad életet meg betegséget és halált.

Ha mindig mindenből a természetes jobb, miért nem éltek ruha nélkül az erdőben a fákon?

Lepontozás helyett lehetne válaszolni erre

2022. ápr. 21. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!