Az átesettség nagyobb védelmet ad, mint az oltás?
"Ebből adódik egy másik kérdés, hogy érdemes-e ezek után beoltatniuk magukat"
Egyből a fertőzés után nem, de nem is oltják őket olyankor. Viszont mivel az immunrendszerünk érzékenysége csökken idővel, pár hónappal a fertőzés után már pont ugyanúgy ajánlott nekik is az oltás, mint akárki másnak.
Az egyik tanulmány szerint átlagosan 277 nap (kb. 9 hónap) után történt újrafertőződés a természetes védettséggel rendelkezőknél, és az esetek túlnyomó többségénél az újabb fertőzés lefolyása enyhébb volt. Mennyi ideig is védenek a vakcinák, 2-3 hónap, optimistábbak szerint 6?
Ha én eleve enyhe tünetekkel vészeltem át a COVID-ot, valóban félnem kellene egy ennél jó eséllyel még enyhébb tünetekkel járó betegségtől? Főleg így, hogy az omikron eleve gyengébb, mint a korábbi variánsok? Ki tudja, talán a következő domináns variáns még ennél is gyengébb lesz.
Nem tudom melyik az a tanulmány amiről a 12-es írt, de én rengeteg olyanról tudok, aki fél éven belül újrafertőződött. A családban is van ilyen.
Szerintem az átesettség egy fokkal sem ad jobb/több/hosszabb védelmet mint az oltás, bár talán rosszabbat sem, hanem kb egy kutya a kettő. Azt leszámítva, hogy akire veszélyes lehet a vírus, annak az oltás valamilyen szintű védelmet ad a súlyosabb lefolyás/halál ellen azzal, hogy tényleges fertőzés nélkül felkészíti a szervezetet.
Sokáig én is abban az álomvilágban éltem, hogy aki természetes az biztosan jobb is.
Pedig NEM, NEM ÉS NEM feltétlenül.
Valaminek a természetes vagy mesterséges eredete SEMMIT nem mond annak a dolognak a kémiai, fizikai, biológiai, egészségügyi tulajdonságairól.
A természet adott nekünk életet és betegséget, halált, katasztrófákat.
A tudomány életeket mentett gyógyszerekkel és életeket vett el fegyverekkel.
Újra: Valaminek a természetes vagy mesterséges eredete SEMMIT nem mond annak a dolognak a kémiai, fizikai, biológiai, egészségügyi tulajdonságairól.
Akkor is ha mindenki lepontoz.
Talán a középkori pestisjárvány is mesterségesen előállított kórokozó volt, nem?
A természet ad életet meg betegséget és halált.
Ha mindig mindenből a természetes jobb, miért nem éltek ruha nélkül az erdőben a fákon?
Lepontozás helyett lehetne válaszolni erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!