Az átesettség nagyobb védelmet ad, mint az oltás?
Nem feltétlen. Plusz ugye ehhez eleve meg kell betegednie az embernek, az oltás pedig pont ezt igyekszik amennyire lehet, kivédeni.
Gondold végig egy kicsit!
- Meg akarok fertőződni, hogy szerezhessek természetes immunitást!
- És mire jó a természetes immunitásod?
- Hát véd attól, hogy nehogy megfert... ööö, a francba...
Na, kezdjük ott, hogy pl ha te elkapod lehet tünet mentes leszel esetleg minimális betegség vagy komolyabb betegség. Rosszabb esetben kórház és/vagy halál.
Ugyan ezek nyílván lehetnek egy oltottnál is, ha gyengébb az immunrendszere. De ha te elkapod akkor a kész vírust kapod el aminek lehetnek jobban rád, mint oltatlanra súlyos következményei, ugye a covid szövődmények, meg kiccsi rá az esélye, hogy minimálsan sem betegszel le.
Egy oltott nem a rendes vírussal találkozik, hanem mesterséges védettséget kap. Ez lehet aktív vagy passzív mesterséges védettség, attól függően, hogy milyen oltást kap. De ha találkozik a vírussal a szervezete, akkor rá tekintve kissebb a súlyosabb kimenetel esélye és a szövődmények se olyan gyakorisággal alakulnak ki.
Amúgy erre a passzív védelemre jó példa pl az is, mikor az anya az anyatejen keresztül ad át antitesteket a gyerekének. Ott is ugyan úgy betegedhet le a gyerek attól, de még mindíg jobban tud reagálni a szervezete, mintha semmit nem kapott volna.
Valamint, te lebetegszel egyszer, addig viszont mi már kaptunk 3 oltást, ez nyilván nem azt jelenti, hogy 3szor ellenállóbb a szervezetünk, de már 3szor kaptun kellene aktív vagy passzív védelmet, ami segíti az immunrendszerünket.
Persze ettől mindenki döntse el magának, hogy felveszi-e az oltást. Nem kötelező, ő életük, ő felelősségük. Én csak tényleg az összeesküvés elméleteseket nem értem. Ilyen meg olyan rossz az oltás, de a gyógyszereket szedik, annak is van rengeteg mellékhatása és elég komolyak, ha gondolod olvass el pár tájékoztatót. De mégse minden ellen megy a hiszti, hogy pl nem tudni, hogy mi van a csalvízben, meg az élelmiszerekben. Nem... Csak az oltás ami rossz és csak azzal tudnak minket kiírtani. Ezt soha nem fogom tudni megérteni.
"Plusz ugye ehhez eleve meg kell betegednie az embernek, az oltás pedig pont ezt igyekszik amennyire lehet, kivédeni." És vannak is nagyon sokan, akik már megbetegedtek, vagy akár tünetmentesen átestek a fertőzésen. Itt az a kérdés, hogy az ő természetes védettségük jobb-e, mint azoké, akik beoltatták magukat, de még nem voltak fertőzöttek. Szerintem legalább olyan jó. Ebből adódik egy másik kérdés, hogy érdemes-e ezek után beoltatniuk magukat. Szerintem nem, mert ha mégis, előnyük nem származik belőle, viszont kockázatot vállalnak mellékhatások szempontjából.
Ha valaki még nincs beoltva, de nem is kapta még el a vírust, annak valóban alaposan át kell gondolnia, hogy melyik kockázatot vállalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!