Szoktad olvasni a civilekatisztanlatasert.hu-t? COVID-dal kapcsolatos hírek vannak rajta.
Például az alábbi cikk szerint Németországban az omikronnal fertőzöttek 7%-a oltatlan, 57%-a teljesen (gondolom 3-szor) oltott. A cikk a német RKI (Robert Koch Institut) cikkére hivatkozik.
A médiában nem nagyon tolták, hogy az oltottak könnyebben összeszedik a vírust...
[link] – A cikk kétharmadánál a sötétbarna oszlopdiagramokat kell nézni.
Nem olvasok konteós vagy trash oldalakat.
Egy ilyen adat amúgy nem sokat ér, mert képzelj egy országot, ahol 100% beoltatta magát, akkor ott a kórházba kerülők 100%-a oltott, és? Mutat ez valamit? Nem. Azt kell megnézni, hogy azonos életkorú és egészségügyi állapotú 2 ember közül mekkora a kockázta a frissen oltottnak és a nem oltottnak. És minden ország arra jutott, hogy sokkal jobbak a frissen oltottnak az esélyei arra, hogy túlélje illetve hogy ne kerüljön lélegeztetőgépre.
Full áltudományos hablaty....
Igaza van az előttem szólóknak. Konteós kókányolás.
#1: Értem. Az oltás hatékonyságának megállapításához tudni kéne azt is, hogy a német nép hányad része oltatlan és hányad része oltott.
Ennyi adatoból, mint amit a kérdésbe írtam, még az is lehet, hogy minden oltatlan megfertőződött, az oltottakból viszont csak nagyon kevesen.
Azért rendesen félre tudnak vezetni a megfelelően tálalt statisztikák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!