Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az antigén gyorsteszt és a...

Az antigén gyorsteszt és a PCR teszt közt mi a különbség?

Figyelt kérdés

Úgy értem, az antigént sehol nem fogadják el, viszont itthon ha az orvos beutal rá és az pozitív akkor a PCRt már meg se csinálják. Viszont az utazáshoz meg pont az kéne. Van köztük valami időbeni eltérés? Tehát ha az antigén már negatív mert eltelt valamennyi nap a fertőzöttségből, attól még a PCR lehet pozitív.

Az olyan kommentek kíméljenek hogy vegyem meg 20.000ért a PCR tesztelést valahol, fizetem a TBt, nem fogok ilyenre költeni, főleg hogy lehet nem is olyan eredmény jön ki ami nekem kedvező.

2022. jan. 27. 09:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
32%
A gyorsteszt egy lutri, egy vicc. A PCR viszont képes valós szekvenciát azonosítani. Nagy kár, hogy túlhevítik mert ezzel el is szarják a hitelességét, pedig ha tényleg csak egy adott vírusra jellemző szekvenciákra keres ez tuti eredményt ad.
2022. jan. 27. 09:20
 2/19 A kérdező kommentje:
És meg lehet mondani a teszten hogy nekem mindenképp csináljanak PCRt is? Nekik végülis ingyen van, legfeljebb fizetnék nekik érte mondjuk a hivatalosnak a felét.
2022. jan. 27. 09:26
 3/19 anonim ***** válasza:
19%

1: Be van már tiltva a PCR-teszt!

Mert több, mint 50% hamis eredményt adott.

2022. jan. 27. 09:31
 4/19 anonim ***** válasza:
2022. jan. 27. 09:36
 5/19 anonim ***** válasza:
3. Én nem így tudom. Rendesen működtetve is hamis eredményt adott? Szerintem ez túlzás. Szakemberek a kezdetektől állították, hogy tisztességesen futtatva egy 18 cikluson atompontos. Antony Fauci azt mondta 30 ciklusig. Vagyis úgy fogalmazott nem érti mit csinálunk mi itt Európban 30 ct érték felett ehhez képest ugye 45-ös ct-vel alkalmazzuk.
2022. jan. 27. 09:38
 6/19 anonim ***** válasza:
4: Ha nem tudsz angolul, akkor mondom, hogy ez az amerikai kormányhivatal honlapja, ahol júliusban kiadott közleményben közlik, hogy visszavonták a PCR-teszt Covid-diagnosztikára adott engedélyét.
2022. jan. 27. 09:39
 7/19 anonim ***** válasza:
6: Lehetséges, hogy úgy van ahogy mondod, de az engedélyét visszavonták.
2022. jan. 27. 09:39
 8/19 A kérdező kommentje:
Lehet hogy kint betiltották, bár sajnos szerintem nem, viszont itthon ettől függ az utazás meg a karantén.
2022. jan. 27. 09:42
 9/19 anonim ***** válasza:
95%

"CDC encourages laboratories to consider adoption of a multiplexed method that can facilitate detection and differentiation of SARS-CoV-2 and influenza viruses."

Bocsánat, hogy a kérdező topicjában mélyebben belemegyek a dologba de szerintem ez mindenkit érdekelhet hisz az életünket befolyásolja. A fenti idézetet én úgy értelmezem, hogy akkor a a CDC szerint a PCR tesztek nem tettek különbséget az influenza és a corona között ezért kérik a laborokat, hogy a jövőben olyan lehetőséget keressenek ami erre képes. Ezt nem értem. Ha a szekvencia jól van kiválasztva mégis miért nem tesz különbséget. Sokan csúfolódtak azzal, hogy haha eltűnt az influenza mert a teszt most az influenzásokat is covidosnak regisztrálja de én ebben sosem hittem. Most ez kicsit meglepett.

2022. jan. 27. 09:51
 10/19 anonim ***** válasza:
9: Sajnos azt hiszem, teljesen törvénytelenül pénzt akarnak keresni a bőrünkön. Olyan orvosok és intézmények is vannak, akik csak oltott embereket akarnak ellátni. Ez is törvénytelen.
2022. jan. 27. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!