Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid teszt lehet negatív 3...

Covid teszt lehet negatív 3 nap alatt?

Figyelt kérdés
Vasárnap pozitív lett az otthoni covid gyorstesztem. Enyhe tüneteim voltak múlt hét péntek óta: torokfájás, gyenge köhögés, orrfolyás, mára ezek is többnyire elmúltak. Pici orrfolyás maradt. Gondoltam tesztelek újra, a mai covid tesztem negatív lett. Ez mit jelent? Ilyen gyorsan átment rajtam? Vagy hamis a múltkori vagy a mostani tesztem?

2022. jan. 26. 15:29
 1/4 anonim ***** válasza:
A gyorsteszt nem megbízható. A tünetek csökkentek de a fertőzöttség nem múlik el jellemzően ennyi idő alatt. Valószínűleg a mai teszt nem mond igazat. Mindenesetre jó hír, ha már a tünetek múlóban vannak. Jobbulást!
2022. jan. 26. 15:34
 2/4 anonim ***** válasza:

A pozitív érték megbízhatóbb, mint a negatív, szóval az voltál.

Mivel ferb.15-től 5 nap után már lehet menni, ha 3 napig tünetmentes voltál (vagyis 2 napig volt tüneted) és negatív a teszted, így elvileg akár nem fertőző is lehetnél, de én úgy olvastam, hogy inkább 7 nap alatt csökken annyira a fertőzőképesség, hogy már gyakorlatilag nem fertőz az illető.

2022. jan. 26. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Lehetséges, de az is lehet, hogy álnegatív.
2022. jan. 27. 19:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet, ha mar a teszteles előtt 1hettel beteg voltal es a lecsengo fazisban teszteltel pozitivra.
2022. jan. 30. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!