Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A tapasztalatok alapján...

A tapasztalatok alapján milyen az omikron lefolyása? Én gyakran és hosszan vagyok náthás. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Akikről hallok, azok nagyon rosszul vannak, de csak pár napig, aztán el is múlik náluk.

Viszont nálam a megfázások is elhúzódnak és gyakoriak is. A kisebb-nagyobb szövődmények se ritkák. Ilyenkor mire számítsak?

2022. jan. 22. 23:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
3 oltással kaptam el (tegnap járt le a karantén). 1 délután volt hőemelkedésem, aznap néha köhögtem, plusz 2 napig folyt az orrom. Ennyi volt az összes tünetem. Pedig én is nagyon nehezen jövök ki a náthából.
2022. jan. 22. 23:41
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

2 oltással kaptam el most pénteken. Nekem nagyon enyhe. Péntek-szombat hőemelkedés-láz, de nem magas, nekem a maximum 38,9 volt, folyt az orrom és fáj a torkom, kapar. A láz elmúlt vasárnapra, az orrfolyás is teljesen, a torkom még kapar. Mostanra nem is érzem magam betegnek, ha nem kaparna a torkom és nem lennék berekedve, nem is lenne semmi bajom tulképp.

Algopirynt és coldrex max grippet szedek, egyebet nem.

2022. jan. 23. 08:29
 3/14 A kérdező kommentje:

2

Jó, de sokaknak a nátha is ennyi, míg nálam tart 2 hétig. Eléggé félek.

A 38.9 mióta nem magas?? Nekem életemben nem volt ennyi. Egyedül lakom, ha ennyi lenne valamikor, nagyon beparáznék.

2022. jan. 23. 08:36
 4/14 anonim ***** válasza:
64%

Ez mindenkinél más szerintem, mármint a láz. Én 38,9-nél nem éreztem magam rosszul különösebben, de ez csak rövid ideig volt ennyi, aztán lement hőemelkedés szintjére.

Azért mert esetleg egy ilyesmi betegségnél felmegy a lázad, nem kell beparázni, az algopiryn leviszi. Nekem a háziorvosom egyszer azt mondta, hogy soha, semmilyen más lázcsillapítót ne szedjek.

2#

2022. jan. 23. 08:58
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy a deltát kaptam el, vagy az omikront, mindenesetre elég szépen ráb.sztam. Enyhe tüneteim voltak/vannak, de már több mint 3 hete tart. Ugyanaz, mint mikor elkapok egy náthát, van hogy a köhögés ott is elhúzódik 3 hétig. Tehát a tünetek: láz/hőemelkedés semmi (alapból sose szokott), torokkaparás majd torokfájás 3 napig, és ami még mindig fennáll az a k.rva idegesítő köhögés és orrdugulás. Betegnek viszont nem éreztem magam, tehát fáradtság/levertség egyáltalán nem volt, étvágyam az nagyon is jó. Nem tudom mikor lesz már vége a köhögésnek, de az egészben az a legidegesítőbb, hogy az egyik barátomtól kaptam el, aki nem volt képes magának vizet venni és folyton az enyémet itta. Bezzeg ő teljesen tünetmentes volt végig, de megfertőzött velem együtt 3 embert minimum, és még ki tudja hányat.
2022. jan. 23. 09:28
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, de nem lehet, hogy azért húzódik el sokáig, mert nem vagytok lázasak? Nem tudom, csak kérdezem. Úgytudom a láz az egyik védekező mechanizmusa a szervezetnek. Nekem pl mindig magas/viszonylag magas lázam van, ha ritkán beteg vagyok, viszont csak 2-3-4 napig szoktam beteg lenni.
2022. jan. 23. 09:39
 7/14 A kérdező kommentje:

5

Tipikusan ilyen nálam egy nátha is, hogy enyhe illetve fáradtság sohasincs, viszont a végtelenségig elhúzódik. A köhögés meg jóval tovább, mint pár hét, bár addigra gyenge.

A koronavírus ráadásul vígan szaporodik egy ilyen enyhe immunválasz alatt.

Félek. 😅

2022. jan. 23. 09:49
 8/14 anonim ***** válasza:

#6 de simán lehet, ezen már én is gondolkodtam. Jobban is járnék vele 100x, mert inkább az pár napig, mint hetekig köhögni. Utoljára nem is tudom mikor lehettem lázas, talán 15-20 éve, még kisgyerekkoromban.

#7 már nekem is csak enyhe köhögés van, de attól még egyértelműen zavar. Most fogom kipróbálni a kamillás gőzölést, remélem beválik majd.

2022. jan. 23. 09:55
 9/14 anonim válasza:
100%

Én másfél hétig voltam náthás,torok kaparás semmi láz.

Majd elmúlt jól voltam és tegnap ismét visszajött.

Most még gyengébb vagyok,nátha,orrdugulás stb.

Kicsit megijedtem hogy újra visszajött...

2022. jan. 23. 22:00
 10/14 anonim ***** válasza:
#9 azóta jobban vagy?
2022. febr. 8. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!