Kerdezo45 kérdése:
Forralatlan házitejből otthon keszült aludttej még fertőzőképes?
Figyelt kérdés
#fertőzés #Házitejből készült aludttej
2022. jan. 22. 08:27
1/4 A kérdező kommentje:
Ha otthon házitejből készítek aludttejet,mi van a vírusokkal, baktériumokkal?
2022. jan. 22. 08:29
2/4 anonim válasza:
Házi tejet MINDIG forralni kell, utána azt csinálsz belőle amit akarsz. Forralás nélkül akár tbc-t is kaphatsz, de ha előtte valamikor fertőzött kullancs csípte meg, akkor agyvelőgyulladást, lyme kórt is. Meg ezer féle más bajt. Szóval nem érdemes kockáztatni. Én még forralva se használnám, kizárólag pasztőrizálva, ami hasonló eljárás de mégis más.
3/4 anonim válasza:
Nyilván 1000 dologtól függ. Hogyan fejték meg a tehenet? Géppel vagy kézzel? Tisztították-e a tőgyet?
Amúgy igen, fertőzőképes, de max. egy cifrafosást kockáztatsz. Én vennék hozzá kifejezetten kultúrát, és pasztőrözött tejjel készíteném el.
4/4 anonim válasza:
Nem értem, hogy a kérdező milyen vírusra meg baktériumra utal (gondolatolvasó nem vagyok). Tudomásom szerint a haszonállatokat rendszeresen vizsgálja állatorvos. A tőgyről vagy a levegőből a tejbe jutó tejsav baktériumok indítják el a tej megalvadását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!