Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tényleg csak 4 hónapig érvenye...

Tényleg csak 4 hónapig érvenyesek az oltási igazolványok?

Figyelt kérdés
Egyik eüs ismerősöm mondta, hogy hiába vagyok kétszer beoltva, lejárt az igazolványom, vegyem fel a harmadikat, és onnantól lesz 4 hónapig érvényes. Sehol se olvastam ilyet.

2022. jan. 12. 18:08
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:
2022. jan. 17. 12:54
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mikortól, talán februártól, de azoké lesz érvényes csak, akik harmadszorra is beoltatták magukat (vagy Janssen után másodszorra). Arról még nincs szó, hogy ezek után meddig lesz érvényes.

Szerintem egyébként antitest szinthez kellene kötni, nem pedig időhöz, mert eléggé változó, hogy kinek mennyi idő alatt csökken le minimálisra az antitest szintje. Ha pedig időközben (akár tünetmentesen is), találkozik a vírussal, újra megemelkedhet az antitest szint, ekkor pláne nem mérvadó, mikor volt utoljára oltva.

Persze, logisztikailag ez nehezen kivitelezhető, bár nem biztos, hogy nehezebben, mint mindenkit rendszeresen beoltani!

2022. jan. 17. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!