Aki oltatlan nálatok se kell iskolába járnia?
Nem tudom, hogy van-e most ilyen jogköre az iskolaigazgatóknak.
Szerintem nincs.
Akit érint, annak utána kellene olvasnia és kijárni, hogy az adott iskola tartsa be a jogszabályokat.
Én úgy tudom, hogy ősszel hoztak egy olyan szabályt, hogy ha pozitív eset van az osztályban akkor az oltatlan diákoknak biztosítani kell a távoktatás feltételeit.
Most csak azt nem tudom, hogy ez végül egy tervezet maradt e vagy meg is lett valósítva.
Én nem vagyok beoltva, és nem kell iskolába sem mennem.
34 F
2 középiskoláról tudok a városunkban, ahol ez a szabály. Pontosabban, akinek van védettségi igazolványa, az járhat iskolába, ha fertőzöttet találnak az osztályában, akinek nincs, az otthon tanul. A tanulás és számonkérés alól senki sem kap felmentést. (Gondolom, az nem új senkinek, hogy védettségi igazolványt nem csak az kap, aki be van oltva.)
Van olyan végzős gimnazista ismerősöm, aki tavaly év végén háromszor lett hazaküldve kontaktként a fenti okokból. Már nagyon utálta, ezért elment antitest-vizsgálatra, meg is kapta a kártyát.
Igen! A jogszabály azt írja elő, hogy az oltott kontakt személyek nem kerülnek karanténba. Ezzel szemben az oltatlanok (és amennyiben jól tudom, aki 6 hónapnál régebben volt igazoltan fertőzött) igen!
Szóval ez minden köznevelési és közoktatási intézményben (óvodába és iskolába) így van.
5
Én meg igen, és nekem sem kell.
50 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!