Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az oltás ellen levők miért...

Az oltás ellen levők miért ignorálják a poszt-COVID lehetőségét?

Figyelt kérdés

Az enyhe, sőt, a tünetmentes esetek között is kb. 30% az előfordulása.

Eléggé rejtélyes, kb. annyit tudni, hogy a (nagyra becsült) immunrendszer megtámad random szöveteket, vagy legalábbis gyulladást kelt bennük. Szteroidra javulni szokott természetesen, bár előfordul, hogy igazán eredményesen még arra sem.

Mindig a halállal jöttök, holott szerintem az ember heges tüdőt, gyulladt, sérült szívet se akar akár örökre, de mindenképp hónapokig. Nem akar fülzúgást, ha eddig nem volt. Nem akar olyan szintű fáradtságot és ködös agyat, amitől nem tud dolgozni vagy tanulni.

2022. jan. 8. 13:34
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
78%
Olvass utána más betegségeknek is és meg fogsz lepődni. A covid az egyetlen, amit végsőkig kihangsúlyoznak. A szervezet meg úgy működik, hogy ha valamitől félsz, akkor nagyobb bajod lesz tőle. Magyarul a 2 éve tartó covid agymosás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nagyobb bajod és szövődményed legyen.
2022. jan. 8. 15:14
 12/46 A kérdező kommentje:

10

Ez durva. :(

Nekem pl egyetlen jól működő érzékszervem, kb élni nem lenne kedvem, ha ez történne. Inkább a hurutos köhögést választom.

2022. jan. 8. 15:18
 13/46 A kérdező kommentje:

Amúgy a "csak fáradtabbnak érzi magát" is elég nagy baj. Ez "csak" pár tárgy bukását jelenti az egyetemen vagy csak egy próbaidő elbukását munkahelyen vagy egy jó pár veszekedést a gyerekével.

Míg más betegség nem okoz ilyet. Legalábbis nemigen látom embereken.

2022. jan. 8. 15:22
 14/46 anonim ***** válasza:
76%
Igazad van, mindenki home office tanul és dolgozik, mert megviseli a poszt covid miatti fáradtság. 😄Várjunk csak, nem azért, hanem az idióta korlátozások miatt, ami 2 év alatt tönkretette többmilliárd ember életét. Szóval ha nem látod más embereken, akkor nem is létezik más betegségnek szövődménye. 👍
2022. jan. 8. 16:23
 15/46 A kérdező kommentje:

Sokan szeretik a home office-t amúgy. Rettentő sok előnye van.

Sok cégnél már régesrég nincs, vagy csak részleges vagy sohasem volt kötelező otthon maradni. Én a pandémia alatt váltottam, csak a durva időszakokban volt OPCIONÁLIS a 100% home office. Bemehetett, aki akart, 1-2 ember élt is vele. A zöme szeretett otthonról dolgozni.

Amúgy nem tudom, hol hogy jön ide a home office.

Az influenza mikor okozott 30% eséllyel olyan autoimmun szövődményeket, ami miatt az ember szíve nem működött jól, tüdeje ment tönkre, dolgozni nem tudott, érzékelése ment tönkre?

Kérhetek erre forrást?

Nátha esetén is.

2022. jan. 8. 19:20
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Úgy jött ide a home office, hogy azt írtad, a poszt covid fáradság mennyiben befolyásolja az életünket munkában stb. De nem a poszt covid miatt vannak otthon az emberek, meg nem azért nem élhetnek normális életet. A korlátozások többet ártanak, mint a covid. Az influenza meg halálosabb, mint a covid, a konkrét halálozási ráta sem pontos, mert sosem csináltak belőle indokolatlan mértékű pánikot, mint most a covidnál. Írtam, olvass utána néhány betegségnek. Nem a covid az egyetlen, aminek lehetnek szövődményei, nem is az egyetlen, aminek cirka 30%-ban. De mivel 0-24 az emberek pofájába van tolva, így pánikolnod kell, mert foglalmad sincs a betegségek szövődményeiről, csak a coviddal vagy tisztában, de azzal sem teljesen, ahogy látom. Ennyiből a fő kérdésedet megfordítva is el lehet futtatni egy gondolatmenetet. Az oltottak miért ignorálják az oltások mellékhatásait? Az is van minimum 30%, de konkrétan titok, Mo-n pl semmi infó arról, hogy hányan károsodtak vagy haltak meg oltás után, pedig tudnék neked én is mesélni.
2022. jan. 8. 19:36
 17/46 A kérdező kommentje:

Én nem írtam, hogy a poszt-COVID miatt vannak otthon emberek. Én azt írtam, hogy krónikus fáradtság okozhat olyat is, hogy bukik tárgyakat vagy bukik próbaidőt cégnél, annyira visszaesik a teljesítménye.

Gondolom amúgy nincsenek otthon az érintettek, hanem szedik a kis szteroidjukat, bemennek a kis szteroid lökésterápiára és járnak dolgozni, amennyire tudnak.

Nekem volt krónikus fáradtsággal érintett barátnőm, volt 20 percet gyalogolni nem bíró ismerősöm, munkatársam, aki korábban búvárkodott palack nélkül, de tönkrement a tüdeje és az elsőre nem tud felmenni. De itt, ezen az oldalon is brutál sok a poszt-COVID-os kérdés (mármint a kérdező nincs jól és tapasztalat kell neki). Hallottam sportolóról, akinek abba kellett hagynia a karrierjét. Melyik influenzánál tapasztaltál ilyet???

Egyik oltott ismerősömnek sem lett semmi baja, pláne nem ment tönkre a szíve vagy a tüdeje senkinek.

A COVID előtt "élet" nem volt normális amúgy. A rohanás, időhiány, tömegnyomor, ami akkor volt, nem normális és nem is élet. Én kérem a távoktatást az olyan jellegű felnőttképzésekre, ahol lehet, imádom egyetemen is, brutál sokat tanultam (jöhetsz takarítani holnap, amíg én tanulok egész nap), de mégis segítség, kérem a home office-t és a maszkviselést is.

A másik. Most per pillanat amúgy milyen korlátozások vannak? Mehetsz mindenhova, nem kell a kártya szinte sehova. Jó, utazással nem tudom, mi van, de itthon mindent csinálhatsz.

Nem tudom, a betegség alatt fertőzést értesz-e, én krónikus betegként automatikusan a krónikus betegségekre asszociálok a szó olvasása után/hallatán.

Az influenzának nincs 3% halálozása és nem lesz 30% durván poszt-influenzás.

Nem terhelődnek ennyire túl az egészségügyi dolgozók, nem sírnak visszafojtva az öltözőben.

https://www.youtube.com/watch?v=mxKNwTwnXus

Ő is durvábban volt poszt-COVID-os:

https://www.youtube.com/watch?v=H31yXxi0ktA&t=5483s

2022. jan. 8. 20:00
 18/46 anonim ***** válasza:
31%

"Nem a covid az egyetlen, aminek lehetnek szövődményei, nem is az egyetlen, aminek cirka 30%-ban."

Ez igaz, csak amíg pl. ahhoz, hogy elkapj egy hepatitis b-t, kb. aktív droghasználónak kell lenned, vagy minden nap más prostit kell dugnod a szemétégető mellett, addig a covid esetében elég 5 percet egy fertőzött mellett töltened, hogy elkapd.

2022. jan. 8. 20:23
 19/46 anonim ***** válasza:
49%

Képtelen vagyok ennyire covid rettegőkkel kommunikálni... A vírus alatt szerzett "szakértelmed" mind a pánikoltatásból ered. Ha nem szólnak az életünk 0-24-ben a covidról észre se vennéd, hogy létezik. Emlékezz vissza, mikor Kínában "elszabadult" a vírus. Hónapokig titokban tartották, mégsem haltak halomra az emberek, mégsem éltek szteroidon poszt covid miatt. Persze az az eredeti volt, enyhébb mint a delta. Most meg az omikron van, ami kb nátha. Tudom, mert átéltem. Lószar. Sima nátha után is lehet szövődmény, nem újdonság. Nem kell rettegve élni az életed. De ha te rettegni akarsz, ám legyen, készülj fel a fluronára, az IHU-ra meg az összes mutánsra, ami még jön. Azt tudtad, hogy a szorongásnak, pániknak, félelemnek is lehet szövődménye? Vagy csak a covid számít, a saját önpusztításod nem?

Engem nem hatnak meg a videóid, kár belinkelned, nem nézem meg. Ennyiből én is linkelhetnék neked oltás utáni mellékhatásos, halálhörgős videókat.

Te csak Magyarországot veszed alapul, én meg a világ helyzetét. Hollandiában pl csak élelmiszer boltba lehet menni oltatlanul. Szerinted normális dolog ennyire korlátozni az embereket? Az eü dolgozók meg eddig magasról le lettek szarva, a kórházak romokban, a fizetés nevetséges, többlépcsős eü dolgozó leépítés is volt covid alatt. Pár kórház fogad csak covid betegeket, 20-30%-os ágykapacitással. A maréknyi eüs meg értelemszerűen túl lesz terhelve. De nem a megnőtt betegszám miatt, hanem azért, mert egyre kevesebben vannak, több feladatot kell ellátniuk. Míg eddig megoldották mondjuk 100-an, most 20 ember oldja meg az összes melót. Ennyi.

2022. jan. 8. 20:28
 20/46 A kérdező kommentje:

Figyelj. Nekem jóformán minden náthám után van szövődményem, mert az immunrendszerem szarul működik. Engem szeret támadni, a betolakódokat kevésbé. Van fülzúgásom, krónikus orrmelléküreg-gyulladásom és enyhe asztmám, mostmár minden évben hónapokig köhögök hurutosan.

De inkább milliószor ez, mint az, hogy nem bírom elvégezni a munkámat vagy nem bírok felmenni az első emeletre. Rohadt gyakori ez. Sok embert ismerek ilyen COVID szövődményekkel.

Influenza évente van, SENKIT se ismerek SEMMILYEN szövődménnyel.

Az emberi test működése 17-19 éves koromban érdekelt, akkor még nem volt COVID. Amit az oltásellenesek mondanak, az mind logikátlan az akkor felszedett tudásom alapján. Ami nem semmi, autoimmun betegek és immunhiányosok blogjait IS olvasgattam, sőt, szerintem (persze közérthetőbb) egyetemi jegyzetekbe is belebotlottam akkoriban.

2022. jan. 8. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!