Aki kapott sinopharm regisztrációra lehetőséget, mi a döntésetek?
Én nemet mondtam volna rá, de 3 hete kaptam oroszt.
De a környezetemben a kollégák közül senki nem kérte, amikor felajánlották múlt héten.
#5, az, h 1 v 2 adagos egy vakcina, inkább csak eü bürokrácia.
A Szputyin V első adagja kb uaz, m a Janssen egyetlen adagja. Hatásmechanizmusban, hatásosságban is. Ugyanaz az adenovírusfajta a vektora.
Az eltérés annyi, h oroszok szeretnek biztosra menni, így hát kell +1 adag, egyrészt ismétlés a tudás anyja, másrészt pár %-unk immunis arra a vektorra, ezért a 2. adagba másfajtát tesznek - a J&J inkább úgy gondolta, elég védelmet az az 1. adag is, annyi erőből h 2. adaggal is oltanának, oltsanak be 2x annyi embriót.
Anyukamra reroltettem a kinait meg marcius elejen, pfizerre 200an voltak elotte.
Nagyon nem bizott benne.
Meglett a 2.oltas is.
Eltelt 10 nap, elkuldtem egy ellenanyagszint meresre. Nem gyorstest, hanem labor.
0-50 kozott negativ, 50 felett pozitiv.
Neki kozel 900.
Nem azt mondom, hogy most ez a legjobb, hanem azt hogy csak jo ez valamire, ha nem is mindenkinek.
Es azt is tudom, hogy letezik sejtes immunitas stb stb, de valamit csak jelez.
73 eves, nem esett at a covidon.
En astrat kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!