Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Meddig kell még maszkot hordani?

Meddig kell még maszkot hordani?

Figyelt kérdés
2022. jan. 1. 20:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"Ha akadálytalanul tudod kifújni a levegőt , akkor az nem ugyanaz, mintha beborítod a szád egy szövet darabbal. Sokaknak megfájdul a fejük, ha sokáig rajtuk van a maszk."

Igen, az EÜ dolgozók is ezrével halnak meg nap nap után, halnak bele a fejfájásba, mert 30 éve viselik a maszkot, és ők sem kapnak Zoxigént, ugye? :D

2022. jan. 2. 14:30
 22/30 anonim ***** válasza:
70%
"Ha ez így van, akkor az egészségügyi dolgozók, akik 10-20-50 éve hordják a maszkokat" Nyilván nem órákon át egyfolytában hordják, néha lehúzzák, máskor felteszik pár percre, sőt még a műtőben is így műtenek: [link]
2022. jan. 2. 14:33
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

"ráadásul értelme és semmi haszna nincsen,"

Valóban semmi értelme, és semmi haszna.

Ha legközelebb műtenek, majd követeld az orvostól is, hogy vegye le, bátran köpje bele a nyálát a nyílt sebedbe.

Hiszen semmi értelme nincsen, igaz? :D

Tudom, tudom, most jön majd az, hogy a steril környezetben blablabla.

Attól tekintsünk el, hogy pl. a járóbeteg-szakrendelésen nincs steril környezet, mégis hordja pl. a fül-orr-gégész, miközben belenéz a garatodba...

Majd szólj neki is, hogy vegye le, semmi értelme, köpje a nyálát bátran a garatodra... :D

Durva, hogy 2 év után is magyarázni kell még a maszk értelmét a debileknek.

2022. jan. 2. 14:33
 24/30 anonim ***** válasza:
48%

Akit fullaszt a maszk, az menjen el tüdőgyógyászhoz! Az asztma egész enyhe is tud lenni, de nem baj, ha az ember tud róla. (Nekem is van, le van írva papírra, egész enyhe, de pl. a maszk néha fullaszt, párás levegő, elhasznált levegő fullaszt)

A maszk nem 100%-ban előzi meg a betegséget, DE kevesebb eséllyel kapod el, ha elkapod, akkor valószínűleg kevesebb bejutó vírusrészecskével, így kevésbé leszel beteg.

2022. jan. 2. 14:35
 25/30 anonim ***** válasza:
78%
"Ha legközelebb műtenek, majd követeld az orvostól is, hogy vegye le, bátran köpje bele a nyálát a nyílt sebedbe." Régebben a fogorvos is úgy húzta ki a fogam és úgy kezelte, hogy nem volt rajta maszk, de még az kezén sem volt kesztyű. Az orvos orra sincsen betakarva, amikor műt, mert a maszk nem a légúti fertőzéstől képes védeni,hanem egyedül a nyálcseppek sebbe jutását akadályozza meg: [link]
2022. jan. 2. 14:37
 26/30 anonim ***** válasza:
70%
"DE kevesebb eséllyel kapod el, ha elkapod, akkor valószínűleg kevesebb bejutó vírusrészecskével, így kevésbé leszel beteg." Kamu, a maszk nem tud védeni a légúti fertőzések ellen, a műtőben csak a nyálcseppek sebbe kerülése ellen véd, mástól nem képes védeni.
2022. jan. 2. 14:39
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

"Kamu, a maszk nem tud védeni a légúti fertőzések ellen, a műtőben csak a nyálcseppek sebbe kerülése ellen véd, mástól nem képes védeni."

Igen, a nyálcseppet csak kifelé fogja meg, befelé már áthatol rajta...

Ne égesd már magad haver, ez már nekem ciki :D

2022. jan. 2. 14:40
 28/30 anonim ***** válasza:
47%

kulásbéla

Éppen a nyálcseppecskéken utaznak a vírusok.

Hallottál már csontvelő-átültettetekről? Ők eleinte steril szobában vannak, majd hazamehetnek, fél-steril környezetbe, majd ki is mozdulhatnak, de maszkot kell viselniük. Biztosan azért kell maszk, mert semmit se ér.

De gondolom te is tapasztaltad, hogy maszkos időszakban ritkábban voltál náthás.

2022. jan. 2. 14:41
 29/30 anonim ***** válasza:
40%
"Ők eleinte steril szobában vannak, majd hazamehetnek, fél-steril környezetbe, majd ki is mozdulhatnak, de maszkot kell viselniük. Biztosan azért kell maszk, mert semmit se ér." A légúti fertőzések ellen nem véd a maszk, hanem csak attól, hogy a nyálcseppek ne kerüljenek az arcára, szájába. "Igen, a nyálcseppet csak kifelé fogja meg, befelé már áthatol rajta..." A nyálcseppek ne kerüljenek a sebbe. Mit nem tetszik érteni? De ettől még az vírusok a maszkon átmennek, vagy mellette jönnek ki, úgyhogy az semmit sem ér.
2022. jan. 2. 14:45
 30/30 anonim ***** válasza:
34%

"Igen, az EÜ dolgozók is ezrével halnak meg nap nap után, halnak bele a fejfájásba, mert 30 éve viselik a maszkot, és ők sem kapnak Zoxigént, ugye? :D"

Ó, persze, az eü-sök 30 éve le sem veszik :D A COVID előtt én csak műtét alatt láttam rajtuk maszkot. Múlt szeptemberben voltam a megyei kórházban, szakrendelésen. Aki nem volt eü dolgozó, azokon mindenkin rendesen rajta volt a maszk. Az eü-sök közül többet is láttam a folyosókon, aki letolta az orráról.

2022. jan. 2. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.