Ilyen esetben is be kellene oltatnom magamat most a 3. covid oltással?
Egy hónapja kaptam meg az első oltásomat. Ráadásul egy dózisút kaptam. Akkor ha jól gondolom, ez nálam olyan, mint másnál a 2. oltás. A másnál 3. oltás lenne nekem a második. (Hú az oltóponton majd magyarázkodhatok, mert szerintem elsőre nem fogják érteni...)
A médiában folyton ezt a 3. oltást nyomják. De emlékeztető oltásnak is mondják. Ha emlékeztető, nem kellene egy kis időnek eltelnie nálam? Rögtön egy hónap után már mehet is? Egy hónapja még egyáltalán semmilyen oltásom nem volt.
"magyarázkodhatok, mert szerintem elsőre nem fogják érteni"
Persze, mert te vagy az egyetlen ember az egész országban aki két dózisú vakcinát kapott elsőnek. Baromi bonyolult megérteni... Ne viccelj már!
Fel ev ennyi
Nem kell rogton szaladni a3.-ert
Mit foglalkozol vele mit pofazik a tv?Ezert tartunk itt meg mindig….
Nem is ertem minek ez a hajciho cirkusz😀
En mar 4 hullamot tuleltem 0 oltassal
Akkor most ilyenkor mi van?Kisnyul?🤣
Ennyi butasagot
Ne azt írtam, hogy az egyetlen vagyok, de sokkal ritkább, mint aki a két dózisút kapott.
Pl mikor beoltottak, elsőre még az oltóponton(!) sem volt egyértelmű, hogy mit írjanak a kis lap aljára, ahova a második dózis időpontját kellene írni. Egy rögtönzött tanácskozás alapján döntötték el. Sőt ott csodálkoztak rajta, hogy nem olyan színű a fecskendő, mint más oltóanyagoknál. Pedig kötve hiszem, hogy ez volt az ötödik oltás, amit csak aznap beadtak...
Mikor elsőre odamentem és az utcán sorba kellett állnom, egy katona jött és kérdezett sorba mindenkit, hogy hányadik oltásara jött. Nem volt idő se alkalom elcseverészni a dologról. Ha csak annyit mondok, hogy a második, akkor nem hiszem, hogy alapból kapásból arra gondol, hogy ez nekem a harmadik lenne igazából.
Munkahelyemen is igazolnom kellett, hogy be vagyok oltva. A kis lapocskát mutattam be rögtön még aznap. Elsőre a személyzetis nem akarta megérteni, hogy miért nincs kitöltve a második oltás esedékes időpontja. Mert már százat leadtak neki, de ilyet még nem látott. Nyilván ez minden kétséget kizáróan csak azért lehet, mert nálunk "fogyatékosok" dolgoznak...
Nem értem az ilyen embereket... válaszolni nem tud/akar a kérdésre. De azért csak koptatja a billentyűzetet, hogy valami kötözködést benyögjön. Igazán köszönöm a hasznos választ!
Fogalmam sincs, hogy név szerint ki volt az az orvos aki beoltott, pláne a telefonszámát nem tudom. Ha tudnám, nyilván nem itt kérdezősködnék. Ezek szerint ez még se olyan gyakori eset, ha nem vágják rá rögtön itt a választ!
"Hú az oltóponton majd magyarázkodhatok, mert szerintem elsőre nem fogják érteni..."
Tudják mi az az egydózisú vakcina, emiatt ne aggódj! :-)
"Rögtön egy hónap után már mehet is?"
4-6 hónap elteltével szokták.
Én is túléltem négy hullámot nulla oltással. Nem azért oltattam be magam mert ez minden vágyam. Az utóbbi 15 évben még csak náthás sem voltam. Táppénzen még életemben nem voltam egy napot se.
Csak ha éppen azzal zsarolnak, hogy különben kirúgnak, akkor nulla jövedelemmel a hajléktalanságot kockáztatva inkább beoltatom magam. Ezt is túléltem, semmi bajom nem lett az oltástól. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam. És most se azt írtam, hogy indulásra készen itt állok a monitor előtt hogy szaladhassak a harmadik oltásért! Csak érdeklődtem.
De további jó fröcsögést! Csak nyugodtam! Az értesítéseket kikapcsolom, mert innen értelmes választ úgy látom, nem kapok.
Otthon 4-6 hónap, németeknél 3.
De bizonyos esetekben 4 hét után már mehet a booster.
Szerintem a következő fokozat, hogy havonta mehet majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!