Ha a maszkom nem véd engem, sőt, tőlem se a környezetemet, akkor hogy lehet, hogy maszkozós időszakban érezhetően sokkal ritkábban kapok el felsőlégúti fertőzéseket?
Figyelt kérdés
Amit el is kapok, sokkal enyhébbek.2021. dec. 29. 23:45
1/22 anonim válasza:
Csak viccből hordják az emberek, mert olyan jó érzés
2/22 anonim válasza:
Véletlen egybeesés vagy csak kamuzol.
3/22 anonim válasza:
Ezt honnan vetted, hogy nem véd meg? Bizony véd valamilyen szinten. A vírus mérete nem számít, hogy annyira kicsi, és simán át tudna jutni a maszkon, mert cseppfertőzéssel terjed, pl tüsszentéskor, köhögéskor. A kis nyál, vagy más váladékcseppeket nem engedi át a maszk.
4/22 A kérdező kommentje:
Hát nagyon sokat állítják, hogy nem véd, pedig úgy tudom és tapasztaltam, hogy igen. Sajnos gyakran vagyok beteg - nos a maszk tud segíteni abban, hogy ritkábban legyen.
2021. dec. 30. 00:08
5/22 anonim válasza:
Azt is sokan állítják, hogy az ismerőseik sorrs hullanak az oltástól stb. attól ez még nem lesz igaz
6/22 anonim válasza:
Állítani bármit lehet, meg annak az ellenkezőjét is.
7/22 anonim válasza:
Úgy, hogy hamis ez az állítás. Pláne FFP2 maszknál!
Én is ezt tapasztalom egyébként. Korábbal október és április között egyfolytában fújtam az orromat és krákogtam. Most meg semmi.
8/22 anonim válasza:
Az egy rétegű, rosszul illeszkedő textil maszk nem véd. A sebészeti és az FFP2 maszk viszont igen, szabályosan hordva.
9/22 anonim válasza:
Maradjunk annyiban, hogy a járvány megállításához, de akárcsak a hullámok ki nem alakulásához nem sok köze volt.
10/22 anonim válasza:
Már itt is megjelentek az ostoba konteósok és a hozzá nem értő panelprolik? Nem unjátok még, hogy folyamatosan beégetitek magatokat a tudatlanságotokkal 8-as, 9-es például?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!