Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Vírusos felsőlégúti nyavalyám...

Vírusos felsőlégúti nyavalyám van, voltam orvosnál, azt mondta sok folyadék, sok pihenés és mellé valami forróitalpor, Coldrex, Neocitran, stb. - melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Olyan sokféle van és én nem ismerem ezeket... Melyik a legjobb?

(Nem írt antibiotikumot, mert ugyebár vírusra az nem használ, csak ezeket mondta.)

2013. márc. 20. 08:13
 1/5 anonim ***** válasza:
A Neo Citran jobb szerintem, de ami a legfontosabb, hogy amíg beteg vagy, reggel és este egyél egy 500 mg-os C-vitamint, az használ a legtöbbet. Bár van ezekben a forró italokban is, sajna ez az 50 mg nem elég, úgyhogy nem ártasz vele, ha szedsz mellé még.
2013. márc. 20. 08:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Tökmind1, melyiket iszod, mert az összes összetört porított Rubophen, egy kis C-vitaminnal keverve. Az orrod attól pattan ki, mert forrón iszod.
2013. márc. 20. 08:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát ez nem teljesen így van, mert van benne fenilefrin-hidroklorid is, ami orrdugulásra való. Összehúzza az orrnyálkahártya ereit, és csökken a váladéktermelés és a duzzanat. De abban igaza van az utolsó válaszolónak, hogy tényleg több gyógyszer kombója ez, és akár külön-külön is bevehetnéd őket.
2013. márc. 20. 08:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy nem is kéne vennem egyik fajtát sem - hanem csak elég lenne a meleg tea, meg ha lázam van akkor valami láz- és fájdalomcsillapító...?

De hát csak nem véletlenül mondta az orvos, hogy vegyek valami forróitalport (vagy mit).

2013. márc. 20. 09:02
 5/5 anonim ***** válasza:

A Neocitrán finomabb. Egyébként jó mind a kettő.

Lehet hogy csak más gyógyszerek keveréke, de hát a 3in1 kávét is megveszik az emberek. :-D

2013. márc. 20. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!