Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért fontos Covid oltás...

Miért fontos Covid oltás után, hogy ne erőltessük meg magunkat pár napig?

Figyelt kérdés
Mi történne, ha mégis megerőltetjük magunkat? Ez inkább ilyen óvaintés, hogy ha gyengébb lennél ne legyen bajod?
2021. dec. 22. 16:25
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Én ilyet nem hallottam. Oltás után mentem cserepet hordani.
2021. dec. 22. 16:33
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem mert ha megkapod az oltast arra az immunrendszered, az erossegehez merten reagal.

Minel gyengebb, annal erosebb tuneteket produkal.

Ahogyan egy betegseged, ugy magat az oltast is ki kell pihenni. Nem tudhatod, hogy ha tulzottan megertolteted magad, akkor az milyen reakciot valt ki nalad. Lehet ezzel most hulyeseget mondtam, de en erre tudok gondolni.

Nem szerettem volna magam beoltatni, a munka miatt voltam muszaj, de en szemely szerint az elso oltastol annyira nem voltam a rosszul, egy egyszeru megfazas tuneteket produkaltam.

A masodik oltastol rettenetesen fajt a karom es belazasodtam.

Gondolom, ha a fajo karommal, es a lazammal elkezdek emelgetni kilos sulyokat, vagy kemenyen dolgozom akkor sokkal rosszabbul leszek, ami akar addig is fajulhat hogy felszokik jobban a lazam, korhazba kerulok. Gondolom ezert, kell pihenni.

2021. dec. 22. 16:36
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Mert a terhelés, mozgás növeli a szívizomgyulladás esélyét. Ha nyugton vagy, akkor nincs gond.
2021. dec. 22. 17:41
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Amiért betegen is pihenést javasolnak, a szervezet a behatoló legyőzésére, tanulásra tudjon koncentrálni.
2021. dec. 22. 19:23
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

"Szerintem mert ha megkapod az oltast arra az immunrendszered, az erossegehez merten reagal.

Minel gyengebb, annal erosebb tuneteket produkal."

Semmi köze az immunrendszer erősségéhez. A kutatók sem tudják, hogy mitől alakul ki erősebb oltási reakció, mint ahogy azt sem tudják, hogy a vírus kiknél, miért vált ki súlyosabb megbetegedést.

A pihenést egyszerűen az esetleges oltási reakciók miatt javasolják.

2021. dec. 22. 21:47
 6/8 anonim ***** válasza:
53%
Sok esetben semmi jelentősége, csak helyi gyulladást okozhat meg megterheli a szervezeted és ha fizikai munkát végzel vele, akkor nem fogsz tudni úgy teljesíteni, esetleg hamarabb kimerülhetsz.
2021. dec. 23. 06:45
 7/8 anonim ***** válasza:
63%
Nehogy agyvérzést vagy szívrohanot kapj, rontja az oltakozási kedvet.
2021. dec. 23. 16:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Oltás után lényegében csak az oltással tud foglalkozni a szervezet, leterheli pár napra /hétre. Vérhigítót is szokták mondani, különösen astra után.
2021. dec. 23. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!