Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mely adatok utalnak erre?...

Mely adatok utalnak erre? Hogy deríthetném ki ezt a fontos dolgot?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos lenne tudnom a választ, mert ezen paraméterek/adatok alapján kérném majd a legszéleskörűbb speciális immunológiai vérvételt.

A vérvétel utáni laborvizsgálati eredmény pontosan mely paraméterei utalhatnak autoimmun betegségekre?

Előre is köszönöm.

2021. aug. 1. 12:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a sima, megszokott laboreredményből semmi nem utal rá.
2021. aug. 1. 12:48
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy speciálisan immunológiára mennék vele.
2021. aug. 1. 12:50
 3/13 A kérdező kommentje:

Állami kórházban immunológiára, vagy akár magánklinika laborjába, speciális immunológiai vizsgálataira mennék.

Ezért szeretném tudni, hogy ahhoz milyen speciális, minden részletre kiterjedő immunológiai vizsgálatot (ez esetben vérvételt) kérjek.

2021. aug. 1. 12:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Államira csak úgy nem fognak beutalót adni szűrés céljából, ha nincs kimondottan oka. Tehát magánklinika, vagy magánlabor jöhet szóba.

Ha ilyesmiről tartasz, szerintem ne te válogasd össze, hanem vannak komplett csomagok.

Ha viszont valamilyen tünet alapján felmerült a gyanú, akkor a kezelő szakorvos elküld a szükséges vérvizsgálatokra.

2021. aug. 1. 13:02
 5/13 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen van oka már kb 2 hónapja.

Viszont a komplett csomagokhoz is jó lenne tudni, hogy pontosan milyen paramétereket is keresek a vérvételnél, ami potenciálisan utalhat autoimmun betegségre.

De ezt ugye nem tudom, ezért írtam ki ezt a kérdést.

Megköszönném, ha valaki segítene ezen paraméterek kiderítésében.

2021. aug. 1. 13:14
 6/13 anonim ***** válasza:

Autoimmun betegséget, csak következtetés alapján lehet diagnosztizálni.

Tök mindegy milyen paramétereket akarsz nézetni, nincs olyan ami megmondja, hogy márpedig neked autoimmun betegséged van.

2021. aug. 1. 13:21
 7/13 anonim ***** válasza:

De most tulajdonképpen melyik autoimmun betegségre gondolsz?

Ezt így nem lehet leírni. Tudom, mit szeretnél, de ez nem így működik.

Ez mind az:

[link]

[link]

Ezért ajánlottam a csomagot. Mint például ez:

[link]

2021. aug. 1. 13:32
 8/13 A kérdező kommentje:

ma 13:21

Ez komoly, hogy nem létezik semmilyen adat, amivel még akár csak rá utaló jeleket is ki tudnának mutatni? Nincs semmi sem?

Akkor ezek szerint minden egyes autoimmun betegséget csak és kizárólag az alapján diagnosztizálnak, hogy a beteg panaszkodik, hogy ezek meg azok a tünetei?

És erre pedig megállapítják,(vagy elutasítják) bármilyen valós adat/bizonyíték nélkül?

2021. aug. 1. 13:36
 9/13 anonim ***** válasza:
8-as, pontosan. Jól mondod.
2021. aug. 1. 13:54
 10/13 A kérdező kommentje:

ma 13:32

A harmadik linked budapesti és én messze lakom.

Az első 2 medicoveres linked sajnos nem csomag, csak egymás után felsorolt lehetőségek, amelyek közül ugye nekem kellene kiválasztanom, hogy mi lehet majd fontos.

De azt ugye nem tudom.

2021. aug. 1. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!