Van az EUnak arra terve, hogy harmadik oltás nélkül érvényteleníti az oltási igazolásokat? Egyáltalán lenne ennek értelme? figyelembe véve hogy az első oltás már valszeg senkiben nem dolgozik..
Két szputnyikot kaptam még tavasszal. Mivel EUs engedélye sose lesz, most gondolkodom, hogy kérek egy pfizert, aztán tavasszal még egyet (most rendel az EU még egy rakat vakcinát úgyhogy nem kérdés hogy lesz-e 4. kör), így meglenne a két EUs, szabad az út bárhova. De ha közben az EU kitalálja, h 3 a minimum, akkor megint ott vagyok ahol a part szakad. Azt tudom, hogy arra van elképzelés, hogy 9 hónapig lesz érvényes minden oltás után a kártya. Ez lenne az ideális, mert akkor 2. oltás után (ami nekem valójában már a negyedik :D) 9 hónapig jó vagyok, aztán amúgyis a fenetudja milesz.
(oltásellenesek/vírustagadók kommentjeitől ments meg uram)
de nekem logikusabbnak tűnik, hogy az legyen előírás, h x időn belül legyen pl min 2 oltásod (mint ahogy én a 9 hónapos határidőből is erre következtetek)
mert ha mjuk tavasszal előírják h három oltás kell, akkor azok akik nem vették fel már a kezdetek kezdetén az elsőt, folyamatosan hátrányban lesznek (indokolatlanul, hiszen az első oltásnak már se híre se hamva a szervezetünkben). Ha 5 év múlva már a 10. oltás lesz terítéken (vicces de van rá esély :D), akkor azok akik mjuk csak 7et kaptak eddig, azok ugyanúgy lennének kezelve, mint az oltatlanok...? ez teljesen logikátlannak tűnik nekem
(persze másfél éve teljesen logikátlan világban élünk szóval kitudja)
A janssen se segít sokat, ausztriába januártól abból is kettő kell, kitudja hány európai ország fogja ugyanezt bevezetni..mi van ha kitalálják, hogy a pfizerből is 3 kell hogy teljesen oltottnak minősülj...? akkor cseszhetem ha márciusban kérek egy másodikat belőle.
De am ha jól értem te is azt mondod, hogy nem az a lényeg h 3 legyen bennem, hanem h záros határidőn belül (9 hónap) mindig legalább 1 oltás legyen bennem (persze minimum legyen 2, mert az volt az előírás) ennek lenne értelme
ha pl hollandiában valaki ma veszi rá magát h beoltassa magát, az kb márciusra kap egy második pfizert. Mi van ha márciusra az EU előírja h a teljes oltottsághoz 3 oltás kell? Holland barátunk vár fél évet hogy kapjon egy harmadikat, de mivan ha addigra az eu előírja hogy 4 kell...? Mint egy verseny ahol állandóan amikor célbaérnél, előrébb viszik a célkaput.
Ugyanez igaz a Gulyásos hablatyolásra is: ha a védettségi kártya érvényességét márciustól kezdve a 3. oltás dátumához kötik itthon, akkor aki csak március elején kapja meg a másodikat, az oltatlannak fog minősülni? és mire megkapja a 3-at, addigra bejelentik h 4 oltás kell az érvényes kártyához..? semmi értelme
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!