Pfizer 1. adagja után lábzsibbadást tapasztalt valaki?
Az oltást tegnap reggel kaptam, a jobb lábam ma este 6 körül kezdett zsibbadni a lábfejemnél picit, aztán már a térdemnél is bizsereg.
Ha holnapig nem múlik el vagy rosszabbodik mindenképpen orvoshoz fordulok.
Más is tapasztalt ilyet?
Eléggé be vagyok parázva... Sokat gondolkodtam az oltáson, de már hajlok a megbánás felé.
Légyszi ne támadjatok, hogy minek oltattam magam... Azért, mert sajna egyre több, egészséges, fiatal oltatlant vitt el a vírus mostanában (sajnos nem 1 példát tudnék mondani).
#2 Jó lenne befejezni a hazudozást...
Az oltástt karba adják. Nincs ott, hogy "saját felelőségre kéri", tehát az orvos sem mond ilyet. Rohadtul unalmas már ezeket a hazug kommenteket, posztokat olvasgatni...
Legalább most utólag olvasd már el az oltásokhoz bekért hozzájáruló nyilatkozatokat:
Hozzájáruló nyilatkozatok:
NINCS BENNÜK ILYEN DOLOG? AMIT TE ÁLLÍTASZ!
Ellenben a középsűlyos tünetekre adott Favipiravir használatához (ugyebár többnyire oltatlanoknak kell ilyesmit kitöltögetni) Kell a következő nyilatkozat:
"Beteg beleegyező nyilatkozat
Alulírott, …………………………………….(születési hely, idő:………………………….)
kijelentem, hogy tudomásom van arról, hogy kezelőorvosom (név: ………………………….),
koronavírus fertőzést állapított meg nálam.
Kezelőorvosom széleskörűen tájékoztatott arról, hogy
betegségem kezelésére rendelkezésre áll a favipiravir hatóanyagot tartalmazó
gyógyszer, aminek a felírása azonban indikáción túli gyógyszerrendelésnek minősül
tekintettel arra, hogy a Favipiravir Egis 200 mg filmtabletta nevű gyógyszer
alkalmazási előírásában nem szerepel a koronavírus okozta fertőzés,
mit jelent az indikáción túli gyógyszerrendelés,
a rendelkezésre álló szakirodalmi adatok alapján milyen előnye, terápiás haszna és
hatása lehet a Favipiravir Egis 200 mg filmtabletta nevű gyógyszerrel indikáción túl
történő kezelésnek,
a Favipiravir Egis 200 mg filmtabletta nevű gyógyszer indikáción túli alkalmazása
milyen kockázatokkal, következményekkel, mellékhatásokkal járhat,
ha mellékhatást észlelek, rövid időn belül tájékoztatom a kezelőorvost, aki eldönti,
hogy folytathatom-e a kezelést.
A favipiravir magzati károsodást okozhat, ezért terhesség alatt tilos alkalmazni. A favipiravir
bekerül az anyatejbe, ezért szedésekor a szoptatást fel kell függeszteni. Fogamzóképes nő és
szexuálisan aktív férfi kizárólag akkor szedheti a gyógyszert, ha hatékony fogamzásgátlást
alkalmaz a gyógyszerszedés alatt és utána még 7 napig.
Minden vonatkozó négyzetet be kell jelölnie és a nyilatkozatot Önnek és a gyógyszert
elrendelő orvosnak alá kell írnia.
Fogamzóképes korú nők töltik ki!
Megbeszéltem a kezelőorvosommal és megértettem az alábbiakat:
miért szükséges favipiravir tartalmú gyógyszert szednem
a favipiravir ártalmas a magzat és a születendő gyermek számára
a favipiravir nem alkalmazható ismert vagy gyanított várandósság esetén
terhességi tesztet kell végezni a kezelés megkezdése előtt
hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmazni a favipiravir kezelés során és
azt követően 7 napig
a hatékony fogamzásgátlás lehetőségei
várandósság gyanúja esetén azonnal abba kell hagyni a favipiravir szedését és
orvoshoz kell fordulni
a készítményt nem adhatom át másnak
Férfiak töltik ki!
Megbeszéltem a kezelőorvosommal és megértettem az alábbiakat:
miért szükséges favipiravir tartalmú gyógyszert szednem
a favipiravir bejut az ondófolyadékba (spermába)
a favipiravir ártalmas a magzat és a születendő gyermek számára
hatékony fogamzásgátló módszert (óvszert) kell alkalmaznom a favipiravirkezelés során és azt követően 7 napig
várandós nővel nem léphetek szexuális kapcsolatba
a készítményt nem adhatom át másnak
A fenti tájékoztatást követően önként, befolyástól mentesen hozzájárulok a Favipiravir Egis
200 mg filmtabletta nevű gyógyszer indikáción túli alkalmazásához. Tudomásul veszem,
hogy hozzájárulásomat bármikor, szóban vagy írásban, indokolás nélkül visszavonhatom.
……………………………………………
Beteg neve
…………………………………………..
Beteg aláírása
…………………………………………..
Dátum
…………………………………………….
Kezelőorvos neve
…………………………………………….
Kezelőorvos aláírása, pecsétje
…………………………………………..
Dátum "
Tehát hagyjátok abba a hazudozást GŐDÉNYHÍVŐ ostoba nípek(sic!)
Ahogy elkezdődött az nem hinném, hogy pszichoszomatikus tünet volt vagy ha igen, akkor nem az oltástól való pánik miatt először. (Aznap más miatt idegeskedtem és nekem régebben, amikor érettségiztem pl hetekig zsibbadt minden ujj a kezemeimen.) Este találtam egy cikket betegségek és oltások után kialakuló, ijesztő szindrómáról ( [link] na itt volt az a pont, hogy jól be*zartam. Amikor elolvastam, akkor már a csípőm is bizsergett... Na az tuti pszichoszomatikus tünet volt már, de az alapzsibbadás szerintem nem (de bárcsak úgy lenne).
2-es: Jobbulást az ismerősödnek! Igen, sajna amúgy nem olyan ritkák az oltás utáni mellékhatások... Én felhívtam az orvost, de kb hülyének nézett... Azt mondta, hogy ez biztos nem az oltástól van. Nem tudom miért ilyen biztos benne
... Ma tudtam meg, hogy a Pfizer után papámnak is napokig zsibbadtak a lábai, csak ő nem izgatta magát rajta.
Azta, 6-os, ez elég félelmetesen hangzik. Bátor vagy, hogy bevállaltad a 2. oltást, én elrettentem tőle (a fenti link miatt), főleg, hogy alapból voltak antitestjeim (1400 au/ml), amikre lehet kár volt ráoltatnom...😕 Csak folyton az volt bennem, hogy ha pl a covid miatt kötnek a lélegeztetőgépre (ahogy pl a szülővárosomban több 20-30 éves, oltatlan, egészséges, sportos embert sajna), akkor már késő lesz megbánni, hogy nem oltattam be magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!