Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Oltás után mindjárt meghalok...

Oltás után mindjárt meghalok , mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap delutan 4 kor kaptam meg a 3. Pfizer oltást. Azbelső 2 sinopharm volt , attol semmi bajom nem volt. Még a karom se fájt minimálisan se.

Viszont reggelre ettől nagyon szarul lettem. Úgy fáj a karom hogy mozidtani is alig bírom , fáj a fejem az izmaim , hoemelkedesem van. Mit tegyek hogy holnapra jobban legyek? Elotte semmi bajom nem volt

2021. dec. 12. 13:26
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
28%

#20 Pont ezt akartam kérdezni.

#19 Fejtsd ki bővebben, szakmai szemmel milyen mellékhatásokra gondolsz hosszú távon, ha egy védőoltásra gondolsz? Mégis milyen módon lehetne egy oltásnak hosszú távú negatív mellékhatása, ami 2 héten belül nem derül ki?

Kik, és miért titkolnák (titkolják) el az oltási mellékhatásokat, mi lenne a motivációja ennek?

És ha eltitkolják, akkor te honnan tudod?

2021. dec. 13. 11:00
 22/36 anonim ***** válasza:
61%

Például nőknél menstruációs ciklus összekavarodása, amely hosszabb távon ki tudja mit eredményez, ha nem áll helyre.

Honnan tudom? Páromnak épp ez van. 1-2. oltást követően 14-16 napos ciklusai voltak, késve jött meg. Most megkapta a 3-dik oltását (nagy nehezen viszonylag rendbejött látszólag a ciklusa), most pedig 1.5 hétre az előző ciklusának végére megint megjött neki.

Biztosan "tök normális", hogy össze-vissza változik az oltást követően a ciklusa. Szerinted ezzel foglalkozik is bárki?

De lehet megannyi más hormonális, neurális és egyéb probléma. Így lehet elsősorban negatív, hosszú távú mellékhatás például. Az, hogy 3 év múlva rákos lesz valaki, meg társai, az nem valószínű, hogy releváns de nyilván nem zárható ki (viszont az oltással összefüggésbe hozni sem biztos, hogy érdemes).

2021. dec. 13. 11:22
 23/36 anonim ***** válasza:
78%

Annyi, hogy ezt elvileg tán annyira nem rejtik véka alá (szóval nem titkolják), viszont érdemben nem foglalkoznak vele.

Mint ahogyan nagyjából semmi mással. Vérrögképződést is lezárták, aztán pont nemrégiben derült ki, hogy tán mégis megvan az oka, miért okozhat az Astra vérrögöket bizonyos esetekben. Szívizomgyulladás, amely a fiatalokat érinti.

Ezekért ki, mikor és hol vállal felelősséget a beoltott személyen kívül?

2021. dec. 13. 11:30
 24/36 anonim ***** válasza:
30%
Miből gondolod hogy az oltás okozza? Milyen biológiai mechanizmus alapján?
2021. dec. 13. 12:00
 25/36 anonim ***** válasza:
66%

A menstruációs ciklus bármilyen fertőzés, stressz, étkezési szokás megváltozás, és még ezeregy okból megválzothat. Akkor kell orvoshoz fordulni, ha fél évnél tovább fennáll a probléma. Tájékoztatásul a világon milliónyian lettek oltás után állapotosak.

Egy covid oltásnak nincs hormonális mellékhatása. A hormonháztartáshoz tartozó szervekbe nem (sem) jut el az oltóanyag, mivel lokális reakciót okoz, a segédanyagok pedig a vesében, májban választódnak ki 2-3 napon belül, és maradéktalanul kiürülnek.

Az oltásokhoz használt segédanyagokat évtizedek óta használják oltásokban, az utánkövetés folyamatos, ha azok rákot okoznának, az már régen kiderült volna.

Azt információ hiányában nem állíthatom, hogy maga a Sars-cov-2 vírus nem okoz rákot, de a SARS eddigi tudásunk szerint nem okoz, ezért feltételezhetően ez sem. Főleg nem a tüskefehérjéjét kódoló mRNS, ami csak az oltás helyén jelenik meg, ott szintetizálódik róla a sejt citoplazmájában a tüskefeférje, ami szintén az oltás helyén marad, és az erre képződött ellenayagok vándorolnak el a szervezetben, de ez értelemszerűen pontosan ugyanaz, mintha fertőződéssel képződtek volna. Tehát ha a vírus maga nem okoz rákot, akkor az oltással képződött ellenanyag sem.

Nyilván ismeretesek azok a vírusok, amik bizonyítottan emelik a rákra való hajlamot, a covidra egyelőre ilyet nem tudtak bizonyítani. Az oltásra nincs is értelme az előbbiek miatt.

A vírusnak VAN neurológiai hatása, illetve még vizsgálják, hogy konkrétan az idegsejteket fertőzi, vagy csak az orrban, szájban levő érzékelősejteket. In vitro laborban az agyszövet sejtjeit megtámadja a vírus, de fertőzött elhúnytak agyszövetében nem találtak vírust, remélhetőleg csak az érzékelő sejteket támadja, amik viszonylag gyorsan képesek regenerálódni. A fertőződéssal járó neurológiai tünetek riasztóak, és nagyon komolyan vizsgálják a poszt-covid szindrómát, de oltás után nem tapasztaltak hasonló tüneteket. Még egyszer, az oltás anyagai lokálisan fejtik ki a hatásukat, ami végtermék elvándorol onnan, az vagy kiürül, vagy ugyanaz, mint a fertőzéssel képződött saját fehérje.

Az előbbiekre tudnék egy olyan nyolc oldalnyi forrást csatolni, de leginkább [link] adna egy alapot, utána lehetne továbbiakat tanulgatni, hogy értsd is, amit olvasol a cikkekben.

"Annyi, hogy ezt elvileg tán annyira nem rejtik véka alá (szóval nem titkolják), viszont érdemben nem foglalkoznak vele."

Tájékozatlan vagy. Nagyon komolyan foglalkoznak vele. Mind Európában, mint Amerikában létezik oltási mellékhatás jelentő oldal, ahol többségében LAIKUSOK tölthetik fel az oltás utáni tapasztalataikat. Ezeket a jelentéseket szűrik, a valós mellékhatásokat egyesével kivizsgálják, és így kerülnek be a mellékhatások a gyógyszer leiratba (mint a Pfizernél, és AZ-nál is történt) Erre való a Phase III utánkövetés a tömeges használat megkezdésétől 2 évig.

Hogy ki vállalja a felelősséget az oltással kapcsolatban:

- Az oltási nyilatkozatban a TE felelősséged, hogy ne szolgáltass hamis adatot a jelenlegi egészségi állapotodról, betegségeidről. A te felelősséged eddig terjed.

- Ezel alapján az oltóORVOS felelőssége eldönteni, hogy melyik oltóanyagot kaphatod, és aktuálisan kaphatsz-e oltást egyáltalán, plusz az oltás, mint orvosi beavatkozás elvégzése, hogy helyes technikával adja be az oltást, ez mind az orvos felelőssége.

- A GYÁRTÓ minden gyógyszer, oltóanyag tekintetében általában vállalja a felelősséget a nem várt (előre nem látható), nem kívánatos eseményekért. Ez az EU-s szerződésekben úgy alakult, hogy az EU átvállalta a felelősséget a gyártóktól teljes mértékben, tehát az EU, és a tagállamok vállalják a további felelősséget. A magyar szerződésekben a gyártó csak részlegesen mentesült, tehát az állam, ÉS a gyártó is vállal felelősséget.

[link]

MUNKÁLTATÓ: [link]

[link]

[link] (Ezt a cikket érdemes fenntartásokkal kezelni, mert az első részében az előbbi forrásokkal ellentétes információt közöltek.)

Hozzájáruló nyilatkozatok:

[link]

[link]

Minden biztosítócég bevette minda fertőzés, mind az oltás mellékhatás eseteit a biztosításokba. Az állami egészségügyi dolgozók számára mindkét esetre ingyenes biztosítások állnak rendelkezésre pluszban, de a munkahelyek is megkötötték a biztosításokat.

Azt hiszem, mindenre válaszoltam, ha mégsem, szólj!

Én komolyan megpróbálok 8 évnyi egyetemi tananyagot emberi nyelven, sűrítve elmagyarázni, de azért belátható, hogy ez nem egyszerű feladat.

Komolyabban csak annyit tudnék üzenni: "Oltassatok bolondok!" (LOTR Gandalf mix)

2021. dec. 13. 12:03
 26/36 anonim ***** válasza:
61%

#24 Szerintem lassan megérti, hogy sajtócikkekből tájékozódni nem annyira hasznos dolog, ha nincs meg az alaptudás az értelmezésükhöz. Nem fogja tudni elmondani, már az állításaiból látszik, hogy ezek az alapok nincsenek meg. Ez mindaddig egyáltalán nem probléma, ameddig kérdésként teszi fel, és nem állítja. Ha viszont állítja, akkor onnan lehet felismerni a hiteles forrást, hogy szakmai oldalakkal, cikkekkel támasztja alá a mondandóját,nem csak odaírja, amit gondol, hanem lehetőséget nyújt az olvasónak, hogy önmaga is leellenőrizhesse az olvasottakat.

Mindezt nemcsak neked írom, hanem a többieknek is, hogy a fórumokon, újságcikkekben levő információt ilyen szemmel olvassák.

Mindig keressetek rá a HITELES forrásra. (csak az tudja eldönteni, mi a ahiteles forrás, aki rendelkezik alap tudással, amit pl a SOTE, PTE, és hasonló egyetemek adnak meg, ingyen elérhetőek a jegyzetek a neten is, de akár egy jó középiskolai tananyaggal is már előrébb lehet az ember.)

Bemondásra SENKINEK nem hiszünk el semmit, mert az életünk, az egészségünk lehet az ára a hiszékenységnek.

2021. dec. 13. 12:14
 27/36 anonim ***** válasza:
17%

Én sem hiszem el bemondásra, épp ezért sme hiszem el még az általatok "hitelesnek" titulált mondókák nagy részét sem. Tájékozódom de nekem az a mérvadó, amit látok, tapasztalok.

"Egy covid oltásnak nincs hormonális mellékhatása."

Furcsa módon nem egyetlen nőnél előállt, és fura módon az oltakozás után. Nem akarok minden rosszat az oltásra fogni, félre ne értsetek, de azért ezeknek a "mellékhatásoknak" a gyakoriságát tekintve (csak a saját kis, nem reprezentatív környezetemben) szerintem okkal lehet feltételezni.

Nem állítottam, hogy ez hosszú távon kihathat másra, akár meddőséget vagy bármit okozva de az esélye fennállhat. Ahány emberi szervezet, annyiféle működési mechanizmus, még ha a "fő" irányvonal hasonló is. Nem vagyok "szakérte", csak laikus, nem is szoktam senkit meggyőzni sem az oltakozásról, sem az arról valü lebeszéléséről.

"Bemondásra SENKINEK nem hiszünk el semmit, mert az életünk, az egészségünk lehet az ára a hiszékenységnek."

Ezt jól látod, emiatt is (és még számos más dolog miatt is) kétkedem a covid oltásokban, egyelőre maradok oltatlan.

A felelősségvállalást pedig hagyjuk. Az, hogy mi folyik valójában ott fentebb, mennyire részletesen kutatnak a mellékhatások kapcsán az idelentre vagy nem jut el rendesen vagy valójában nem csinálnak semmit. Igazából én ezen nem is akadok fenn, aki akar, beoltatta magát, úgy is számolhat vele, hogy saját magáért felel ezzel a lépésével.

Az meg, hogy ki, miket linkel be, vagy mikre hivatkozik, hidegen hagy. Bárki, bármikor tévedhet, akár 50.000.000 ember egybehangóan is. Tudom, hogy sokaknál nem okozott a vakcina problémát és talán meg is védte/védi őket, de másoknál meg az ellenkezője történt. (Nem csak menstruációs problémák voltak de azt emeltem ki, mert életközeli helyzet).

A covid vakcinák hatásosságának vesézgetésébe meg emiatt bele sem folynék. Egyébként is meddő vita, sok kört futottam vele, de a végén úgy is azt mondom, hogy aki hisz benne és be akarja oltatni magát az tegye meg, engem nem zavar, sőt ha retteg a covidtól (nem az hogy tart tőle vagy fél, hanem rosszabb) akkor inkább oltasson. Aki meg nem akarja, az meg ne. A járvány terjedését nem fogja megfékezni, reméljük az omicron lesz a végső állapot vagy onnan már csak lecsengő fázis lesz. Na meg persze lesz járható és hatásos gyógymód/kezelés a már megbetegedettek részére (azon emberek tüneteinek enyhítésére).

2021. dec. 13. 13:38
 28/36 anonim ***** válasza:
22%
Kürtöld szét, hogy milyen jó az oltás.
2021. dec. 13. 17:27
 29/36 anonim ***** válasza:
80%

22, én nő vagyok, nekem minden lázzal járó betegség bekavar a ciklusomba, szerencsére ritkán vagyok beteg.

Az első Covid-oltás nem okozott nálam lázat, vidáman éltem az életemet, a ciklusom is rendben volt. A második után egy napig lázas voltam, változott is a ciklusom, de két hónap alatt visszaállt, mint minden lázas betegség után. Gondolom, ha oltás helyett elkaptam volna a covidot, az is bekavart volna.

(Harmadik oltást még nem kaptam.)

2021. dec. 13. 21:43
 30/36 anonim ***** válasza:
17%

Én olyanról is hallottam, hogy valakit fura módon az oltás után csapott el egy autó. Akkor ezt is be kéne írni az oltási mellékhatások közé? :D

Attól még, hogy két dolog egymás után történik, nem jelenti azt, hogy ok-okozati összefüggés van az események között...

2021. dec. 18. 07:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!