Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Csollány ECMO-n van állítólag....

Csollány ECMO-n van állítólag. Kóbor János is megkapta a lehetőséget?

Figyelt kérdés
Pletykaként terjedt a betegségekor, de sajnos ennek ellenére se jött le.
2021. dec. 11. 16:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem pont 10 van, de a lényeg, hogy sokkal kevesebb mint lélegeztetőgép, nem jut mindenkinek.
2021. dec. 11. 18:26
 12/25 anonim ***** válasza:
71%

Azt azért elmagyaráznád, hogy a Pösténypusztai (Szécsény) 23 éves Bangó János rendőr őrmester, hogy az istenbe halt bele ebbe a fenenagy "mérlegelésbe", meg konzíliumba amit először balassagyarmaton kezdtek november 16.-án, vérátömlesztéssel(!!!) és hasonlókkal, aztán már a Városmajori kórházba se tudtak rendbetenni, csak Nov. 29.-én hívni a hozzátartozókat, hogy jöjjenek elbúcsuzni a sráctól, mert az agyhalál állapotában van?

Fb-n ott a profil, helyi újságba a név!

A srác 5 éve még matekversenyt nyert!

2021. dec. 11. 18:28
 13/25 anonim ***** válasza:
81%
12. Nem vagyok orvos de 15 évet jártuk az egészségügyet. Tapasztalatunk szerint a kórházi fertőzés nagyon nagyon nagy veszély mindenkire még az egészsgesekre is és antibiotikumot kiröhögi. A kórházak általában elsunnyogják, ez amolyan nyílt titok nem szeretik lobogtatni. Valószínűleg tartom, hogy szegénynek ez pecsételte meg a sorsát mint oly sok mindenkinek akinek covidot írnak halál okaként.
2021. dec. 11. 18:44
 14/25 A kérdező kommentje:

Azért aki ennyit adott az embereknek és az országnak, igen is illene megadni az esélyt a túlélésre, akárhány éves legyen. Egészségi állapota és aktivitása szerint simán még a 100 évet is megélhette volna.

Persze ez átlagembernek is kijárna, mégse nagyon hallani ECMO beszerzésekről.

2021. dec. 11. 18:56
 15/25 anonim ***** válasza:
95%

Én is azt olvastam ma, hogy kb 30 ilyen gép van csak az országban. Ami nagyon kevés.. És fiatalabbakat kezelnek így.(Nem tudom mi az igazság.)

#12:Én rákerestem erre a fiúra facebookon. Borzasztó. Mennyire fiatal volt. Istenem.

2021. dec. 11. 19:06
 16/25 anonim ***** válasza:
86%
Ecmo-ra csak fiatalokat raknak, mert az idősek szíve azt nem bírja ki. Az egy szív-tüdő gép, a vért oxigenizálja és keringeti.
2021. dec. 12. 02:59
 17/25 anonim ***** válasza:
86%
Azért is nem lehet akármennyi ECMO készüléket üzemeltetni, mert hatalmas a személyzetigénye. Egy ECMO felügyeletéhet kb. 5 különböző orvos kell. Folyamatos készenlét kell aneszteziológusból, belgyógyászból, kardiológusból, szívsebészből, és érsebészből. Ezen kívül a hozzávalók, fogyóanyagok, stb, mindennel egybevetve egy napnyi ECMO terápia, hozzávetőlegesen másfél millió forintba kerül. Magyarul egyetlen beteg egyetlen havi terápiája már önmagában plusz 45 millió forint kiadás egy hónapban. 10-é 450 millió, ha lennének százan, csak egy kerülne a kórháznak és az államnak havi négy és fél milliárd forintba.
2021. dec. 12. 13:23
 18/25 anonim ***** válasza:
59%
*csak ez kerülne
2021. dec. 12. 13:24
 19/25 anonim ***** válasza:
55%

Egy másik kérdés alatt volt ez a válasz, amikor még élt:

"Állítólag ECMO-n van (fb kommentelő nővér ismerőse), ami sajnos rossz állapotot mutat, viszont lényegesen jobbak az esélyek mint lélegeztetőn."

2021. dec. 13. 21:33
 20/25 anonim ***** válasza:
40%

#16: "Ecmo-ra csak fiatalokat raknak, mert az idősek szíve azt nem bírja ki."

Akkor pl. egy 78 éves embernél hogy oldják meg a nyílt szívmütétet?

2021. dec. 13. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!