Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Csollány ECMO-n van állítólag....

Csollány ECMO-n van állítólag. Kóbor János is megkapta a lehetőséget?

Figyelt kérdés
Pletykaként terjedt a betegségekor, de sajnos ennek ellenére se jött le.
2021. dec. 11. 16:19
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%

Nem egy életkor, nem akarom mentegetni az EÜ-t de gondolom a "protokoll", nem engedi bizonyos kor végett a szívteljesítmény miatt.

Csollány mégiscsak sportolt, meg aranyérem stb, bár én doppingbotrányról is hallottam annó.

A legnagyobb baj az, hogy minden "protokoll" szerint zajlik, csak az emberi szervezetek nem egyformák, ha betartod a "protokoll"-t akkor meg nincs egyéni felelősség!

Ugyanaz mint a villanyszerelőknél a szabványok.

Attól jobbat vagy azzal egyenértékűt kell csinálni, leginkább az a probléma, hogy az EÜ-ben senki sem ellenőriz.

Orvos meg orvost nem vádol be! Mossák kezeiket!

2021. dec. 11. 16:32
 2/25 A kérdező kommentje:

Életkortól függetlenül lehetett jobb állapotban mint néhány 50-as, tudod állapotot nem kilómért nezünk.

Sajnos akkor vannak bajok a protokollal, mert önmagában a lélegeztető bebizonyosodott már, hogy nem igazán segít 95%-ban.

2021. dec. 11. 16:37
 3/25 anonim ***** válasza:
91%

Vannak bajok.

Ha elolvasod a Dr. Iványi féle COVID-19 Ellátási protokoll-t, meg az ARDS protokollt, rájössz, hogy több a valószínűsítés, meg a mentegetőzés benne mint a tutifix utasítás. Mellesleg kerek perec leírja a végén, hogy a mortalitás esélye több mint 50% annál aki gépre kerül.

Belinkelhetem, de a google is kidobja az előbb említett megnevezésre a Semmelweis honlapján.

2021. dec. 11. 16:59
 4/25 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos a lélegeztető még árt inkább, nem értem miért lehet ennyi halálos lélegeztetés után még mindig része a protokollnak. Az ECMO viszont valóban képes oxigenizálni a testet, de állítólag alig van pár belőle. Szerintem Kóbor nem azt kapott. De ha Csollány azt kap akkor van remény legalább, hogy ő kijön. Már ha a kórházi baktériumokat is sikerül legyőznie mert azokat szinte mindenki bekapja odabent és azok a legdurvább tüdőgyulladást csinálják mindenkinek. Na pont az nem hiányzik egy covidosnak.
2021. dec. 11. 17:00
 5/25 anonim ***** válasza:
72%

A protokoll is a legvégső eshetőségként említi.

A valóság meg lehet hogy az, hogy ezzel kezdik az egészet, hogy kevesebb kört kelljen futni, aztán ne legyenek már annyira leterhelve.

Csak az tudhatja ezt, aki aláírja a kezelést vagy már túlvan rajta.

Bár amíg kábítva van mit sem tud a részletekről, vagy hogy mi zajlik körülötte.

Ha kérdezi az orvost az meg latinul válaszol, ha válaszol egyáltalán.

2021. dec. 11. 17:07
 6/25 anonim ***** válasza:
90%
#3: Még mindig ezt a protokollt követik? Csak azért kérdezem, mert a remdesivirről egy ideje már kiderült, hogy nem valami hatásos, viszont sok a mellékhatása, ami ronthat a beteg állapotán. Ezért a WHO már nem is ajánlja.
2021. dec. 11. 17:23
 7/25 anonim ***** válasza:
92%
Rövid ideig, de dolgoztam ilyen helyen. Az orvosok mindig mérlegelik azt, hogy melyik kezelés lenne a leghatásosabb, konzíliumot szoktak összehívni, meg vitatják egymással a pro és kontra érveket. Ezalatt azt kell érteni, hogy vizsgálják azt is, mennyi hátrány származhat a kezelésből(akár mellékhatás) ez milyen fajsúlyú, de legfőképpen, hogy mennyi reális esély van a módszerrel az állapotjavításra. Néha nincs esély (akár, mert olyan társbetegsége van az illetőnek, vagy az életkora, allergiái stb.) Aztán, lehetséges, hogy hasonló problémával 5-en vannak, de ebből csak 2 személy esetén lehet javulás elérni. Akkor nyilván az esélyes illető kapják meg a lehetőséget. Érdekes egyébként, hogy nem minden esetben a fiatalok szerencsésebbek. Lehet náluk hevesebb a citokin-vihar, vagy ha példának vesszük a leukémiás, néha egy idősebb illető jobban reagál a kemora, mert náluk az anyagcsere, sejtújdonképződés lassabb, ami a daganatsejtek pusztításakor előnyt jelenthet. Én azt láttam, hogy mindig egyénreszabottan próbálnak az orvosok cselekedni.
2021. dec. 11. 18:05
 8/25 anonim ***** válasza:
27%

Ez nem egy kérdés.

Kérdező, mit szeretnél megtudni?

2021. dec. 11. 18:06
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés: "Kóbor János is megkapta a lehetőséget?"

Onnan látszik, hogy a mondat végén van egy kérdőjel.

500 ember van lélegeztetőgépen, de csak 10 ECMO van. Nyilván nem jut mindenkinek. Inkább azokat teszik erre, ahol nagyobb esély van a felépülésre. Egy 80 éves szívbeteg ember helyett mindig egy 30-40 éves egészséges kapja meg ezt a lehetőséget.

2021. dec. 11. 18:16
 10/25 anonim ***** válasza:
49%
Ez de durva. Ezt bezzeg nem hozzák nyilvánosságra, pedig jogunk van tudni, hogy mindössze 10 olyan gép van ami segíthet is. A többieket nyomják a gyilkos pumpára. Akkor is jogunk van tudni, az orvosok is akkora egy sunyi gerinctelen népség, miért a gyakorin kell ezt megtudnia az embereknek őrület!
2021. dec. 11. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!