Csollány ECMO-n van állítólag. Kóbor János is megkapta a lehetőséget?
Nem egy életkor, nem akarom mentegetni az EÜ-t de gondolom a "protokoll", nem engedi bizonyos kor végett a szívteljesítmény miatt.
Csollány mégiscsak sportolt, meg aranyérem stb, bár én doppingbotrányról is hallottam annó.
A legnagyobb baj az, hogy minden "protokoll" szerint zajlik, csak az emberi szervezetek nem egyformák, ha betartod a "protokoll"-t akkor meg nincs egyéni felelősség!
Ugyanaz mint a villanyszerelőknél a szabványok.
Attól jobbat vagy azzal egyenértékűt kell csinálni, leginkább az a probléma, hogy az EÜ-ben senki sem ellenőriz.
Orvos meg orvost nem vádol be! Mossák kezeiket!
Életkortól függetlenül lehetett jobb állapotban mint néhány 50-as, tudod állapotot nem kilómért nezünk.
Sajnos akkor vannak bajok a protokollal, mert önmagában a lélegeztető bebizonyosodott már, hogy nem igazán segít 95%-ban.
Vannak bajok.
Ha elolvasod a Dr. Iványi féle COVID-19 Ellátási protokoll-t, meg az ARDS protokollt, rájössz, hogy több a valószínűsítés, meg a mentegetőzés benne mint a tutifix utasítás. Mellesleg kerek perec leírja a végén, hogy a mortalitás esélye több mint 50% annál aki gépre kerül.
Belinkelhetem, de a google is kidobja az előbb említett megnevezésre a Semmelweis honlapján.
A protokoll is a legvégső eshetőségként említi.
A valóság meg lehet hogy az, hogy ezzel kezdik az egészet, hogy kevesebb kört kelljen futni, aztán ne legyenek már annyira leterhelve.
Csak az tudhatja ezt, aki aláírja a kezelést vagy már túlvan rajta.
Bár amíg kábítva van mit sem tud a részletekről, vagy hogy mi zajlik körülötte.
Ha kérdezi az orvost az meg latinul válaszol, ha válaszol egyáltalán.
Ez nem egy kérdés.
Kérdező, mit szeretnél megtudni?
Ez a kérdés: "Kóbor János is megkapta a lehetőséget?"
Onnan látszik, hogy a mondat végén van egy kérdőjel.
500 ember van lélegeztetőgépen, de csak 10 ECMO van. Nyilván nem jut mindenkinek. Inkább azokat teszik erre, ahol nagyobb esély van a felépülésre. Egy 80 éves szívbeteg ember helyett mindig egy 30-40 éves egészséges kapja meg ezt a lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!