Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid. Hogy lehet egyik nap...

Covid. Hogy lehet egyik nap még haza akart menni, másnap lélegeztetőgép?

Figyelt kérdés
Képes a vírus pár óra alatt végleg károsítani a tüdőt? Ilyenkor az ECMO se segít? :(

2021. dec. 7. 23:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
#10: annyit hagy javítsak már ki, hogy nem citokin sejt, olyan nincs. A citokinok jelzőmolekulák, az immunrendszer elemei. De semmiképp sem sejtek. Egyébként a mondanivalód többi része teljesen stimmel.
2021. dec. 8. 22:50
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Igaz #13 Rosszul fogalmaztam. Az immunrendszer állítja elő sejt szinten a citokin jelzőmolekulákat.

Ideje lenne elő vennem a tankönyveim újra. Elnézést a botlásért.

2021. dec. 9. 01:19
 13/21 anonim ***** válasza:
61%
#8: Átfutottam pár tanulmányt a témában, de nem találtam olyan utalást, hogy az oltás befolyásolná a cytokinvihar szindróma kialakulását. Inkább azt, hogy egyelőre nem tudják, miért alakul ki egyik embernél, a másiknál meg nem :(
2021. dec. 9. 13:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#13 Szerintem ezt így külön nem vizsgálták, hiszen a citokin vihar a vírusra adott eltúlzott immunválasz. Ha még azelőtt le tudja csendesíteni a helyzetet a már felkészült immunrendszer, hogy elszabadulna a vírus, akkor nem lesz citokin vihar sem.
2021. dec. 9. 18:39
 15/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom. Úgy tűnik a tanulmányokból, hogy akár genetikai oka is lehet, hogy valakinél kialakul. COVID-19-el kapcsolatban is homályos az ügy (mert ez nem most megismert szindróma, más helyzetben is kialakulhat), kutatják, sőt volt olyan feltételezés, hogy az mRNS alapú vakcinák (Pfizer) is kiválthatnak túlzott immunválaszt, de erre sincs bizonyíték. Minden esetre érdekes téma, erről eddig nem is hallottam, akár más megvilágításba is helyezi a súlyos eseteket, miszerint nem is inkább a COVID vírus a felelős érte, hanem a szervezet hibás (túlzott) immunválasza...
2021. dec. 9. 18:58
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

Ismerettségi körömben tényleg voltak néhányan, akiknél az mRNS vakcinák erősebb immunválaszt váltottak ki, ez azonban csak pár napos lázzal járt.

Uyanakkor covid intenzíven dolgozó ismerőseim -többnyire 3 pfizer után- a fertőzést csak a heti pcr teszt mutatta ki, tünet nélkül átvészelték.

Elmondásuk szerint jelenleg nagy többséggel oltatlanok kerülnek gépre és 10-20 % körül vannak akik átvészelik.

Többnyire idősek, egyéb betegésekben szevedők halnak meg, de forult elő néhány abszolut egészséges 30-40 körüli is.

Kérdeztem, hogy miért ilyen magas nálunk a halálozási ráta.

Valószínűsítették, hogy nálunk aki meghal covidban, illetve korábban covidos volt, mind a covid számlájára írják. Pl. a covid legyengítette a szervezetét és az alapbetegségébe hal bele, máshol többnyire nem covidos elhunytként tartják nyílván.

Erre vall az is, hogy a korábbi évekhez képest nem emelkedett szignifikánsan a halálozási ráta.

2021. dec. 9. 19:31
 17/21 A kérdező kommentje:

"Erre vall az is, hogy a korábbi évekhez képest nem emelkedett szignifikánsan a halálozási ráta."

Ez hatalmas hazugság, nézz utána. Kb pont a covid halottak számával nőtt az 5 éves átlaghoz képest.

2021. dec. 9. 19:36
 18/21 Sssaszem ***** válasza:
0%
Őszinte kérdés, miért kell embert ölniük? Akinek meg, NEM INGE, ne vegye magára. Az agyamra megy, az, hogy emberek halnak meg. :(
2021. dec. 9. 20:13
 19/21 anonim ***** válasza:
49%

Korában valaki tett ki egy táblázatot.

1990-től 2020-ig 127 és 150 ezer közötti az éves halálozás, bár a 2000-es évektől csökkenő, s 2020-ban 141 ezer, ugyanakkor a '90-es években 141-150 ezer közötti.

2021. dec. 9. 20:30
 20/21 Sssaszem ***** válasza:
81%
Én még élni szeretnék és jó sokáig lovagolni. Egyetlen vágyam.
2021. dec. 9. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!