Ti, akik átestetek a COVIDon, ti mit tanácsolnátok másoknak?
TEGYÜK FEL, hogy a betegségen való átesés és az oltás ugyanolyan fokú védettséget okoz. Valószínűle gnincs így, ki így, ki úgy gondolja, de most ezt a változót zárjuk ki ennyivel.
Ha valaki megkérdezné, hogy inkább átessen-e a betegségen, megszenvedve ezzel a betegséget és következményeit,
vagy
inkább oltassa be magát, megszenvedve ezzel az immunválaszt és esetleges következményeit..
Ti melyiket ajánlanátok?
13, ez nem a pélós nagyi kérdése, hanem hogy a saját tapasztalatod alapján másnak mit ajánlanál.
Örülök, hogy téged nem viselt meg.:)
14. Leírtam mit tettem, és hogyan kezelem a covidot. Ez a "Mi lenne ha" kérdése, azért írtam a pélós nagyit mert az ugyanolyan szürreális hasonlat. Ismerek 2 olyan egészséges embert akinek a 3. oltás után komoly egészségügyi problémái lettek, az egyiknek "bizonyítottan" az oltástól, de 1 olyan embert is ismertem aki oltatlanul meghalt a covidtól, viszont ő cukorbeteg volt. Én csak a saját testemért, egészségemért vagyok felelős, másnak nem tudok tanácsot adni mit tegyen a saját testével, vagy mit ne.
Én a tapasztalataim alapján az mrns oltást nagyobb rizikónak tartom mint a vírust.
"Ha valaki megkérdezné, hogy inkább átessen-e a betegségen, megszenvedve ezzel a betegséget és következményeit,
vagy
inkább oltassa be magát, megszenvedve ezzel az immunválaszt és esetleges következményeit.."
Itt nincs vagy-vagy, az egyéni választási lehetőség csak egy illúzió.
Vannak, akik 2 év alatt sem lettek betegek. Vannak, akik oltás ellenére is kórházba kerültek COVID-dal, és vannak, akik meg is haltak. Senki sem tudhatja biztosan, hogy az oltás megvédi-e a betegségtől vagy sem. Ahogy azt sem, hogy ha nem lesz COVID-os, vagy éppen enyhe tünetekkel esik át rajta, az az oltásnak köszönhető-e vagy valami másnak.
Én úgy vagyok vele, hogy egy illúzió kedvéért nem szeretném vállalni a lehetséges (és nagyon is valós) mellékhatásokat.
Igazából az a gond, hogy tényleg nem lehet tudni, hogy segít-e az oltás vagy nem, mivel sehol sincs nyilvános statisztika, biztos nem véletlenül. A covidban nem maga a betegség a legrosszabb, hanem az esetleges szövődmények. Nekem halt meg covidban oltatlan ismerősöm, és lett súlyos szövődménye oltott ismerősnek, miután elkapta a covidot. Illetve olyanról is tudok, aki simán az oltás következtében lett autoimmun beteg. Szóval, aki választhat, annak lutri, hogy melyik lenne a jobb, aki meg nem választhat, ahelyett eldöntik mások.
Én be vagyok oltva, de a gyermekemet nem szeretném beoltatni.
Nekem van egy alapbetegségem, és brit statisztika szerint, az ilyen betegséggel rendelkezőknek, akik átestek a covidon, a 26%-a agyi sinusos trombózist kapott, ami azért nem gyerekjáték. Én még nem voltam covidos, nem tudom, hogy véd-e az oltás, de ha covidos leszek, 26% esélyem van agyi trombózisra. Tudok is olyanról itt Magyarországon, akinek ugyanez a betegsége, covidos lett, és agyi trombózist kapott, ő mondjuk nem volt beoltva.
18
Milyen autoimmun betegséget okozott? Mm konkrétan. Bennem az a kép él, hogy autoimmunt nemnagyon lehet elkapni, az genetikai eredetű, de lehet csak azért van így, mert nekem az van.
Illetve mi a te betegséged? azért minden 4. ilyen betegséggel rendelkező embernek sztrók az elég erősnek hangzik. Mi ez a betegség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!