Mit tanácsolnátok ilyen problémára ?
Figyelt kérdés
Áprilisban az oltás után kezdődött , aggódni kezdtem mert a nyugalmi pulzusom régóta alacsonyabb volt , orvoshoz mentem - azt mondta hagyjam el a vérnyomásgyógyszerem - készűlt 24/h ekg - alacsony értékekkel 43-44 /min pulzussal , kiderűlt a vérnyomásgyógyszernek erős pulzuscsökkentő hatása van. Mellete szedtem antidepresszánst és nyugtatót , ezeket erősen csökkentettem. Szorongani kezdtem , orvosról orvosra jártam , azt a diagnózist vártam h pacemaker kell , de nem kaptam meg. Egyre jobban szorongtam az elhagyott gyógyszerek okán , 4 hónappal később újabb 24/h ekg - itt magasabb pulzus értékekkel átlag 73bpm , előzőn 54bpm. Kezdtem visszaemelni az antidepresszánst - de szorongtam , pszichológust nem találtam. Újabb 24 ekg-k , jó eredmények , de elötte pánik miatt ügyelet és mentő. Majd jött pár nyugodtabb hét újabb orvosi látogatas , az első orvos ahol kilátásba kerűlt a pacemaker- de próbaképp előbb antidep elhagyás hátha az okozta, az elhagyás nem sikerűlt az erős mellékhatások és a vérnyomásmérő ritmuszavar kijelzése miatt , de az egész dolog odáig fajúlt ,persze újabb orvoso vizsgálatok közben -negatív leletekkel. Hogy most már nem a pulzusom miatt aggódom hanem a szívritmuszavar és egyéb szívérzések miatt - és ezt még rosszabbnak élem meg mint a pulzusom miatti aggódást , gyógyszert változatlanúl nem merek szedni , csak kis dózisban , pszichoterápiát elkezdtem , de még nagyon az elején , viszont még jobban szorongok , aludni rosszúl alszom , folyton figyelem magam , már orvoshoz szégyellek menni. Pedig mielött nem jött képbe a "ritmuszavar dolog" amiről kiderült hogy légzési aritmia valószínűleg , már egész jól kezdtem lenni de akkor mindem elromlott. Most már tényleg csak épp elvagyok. Folyton úgy érzem hogy valami nincs rendbe a szívemmel.2021. nov. 27. 14:26
1/2 A kérdező kommentje:
Bocs, elég hosszú lett. Bármi ötletet szívesen veszek.
2021. nov. 27. 14:31
2/2 anonim válasza:
Nagyon jó, hogy elkezdted a pszichoterápiát. Idő kell, de használni fog.
Én a helyedben felkeresnék egy kardiológust magánrendelésen, akinél még nem voltàl. Vidd magaddal az összes leletedet, mondd el részletesen, hogy mi történt és ki fog vizsgálni. Ez azért is jó lenne, mert egyrészt neked sem kell szégyenkezni, hogy megint ugyanahhoz az orvoshoz mész vissza, másrészt ahány orvos annyiféleképpen látja a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!