Állandó orrvérzés, ti mit tanácsolnátok?
Mielőtt elkezdődött ez a vérzés, szedtél valamilyen gyógyszert, táplálékkiegészítőt, vitaminkészítményt? Szoktál alkoholt inni, dohányozni, koffeinos- vagy energiaitalokat inni? Ha a válasz igen, akkor ezeket kéne megpróbálni elhagyni egy időre, aztán kiderül, volt-e közük hozzá.
Viszont ahogy a korábbi válaszoló mondta, ennek komolyabban utána kellene járni, mert elég durva tünetnek tűnik. Nem kell viszont egyből megijedni, mert egy durva tünet nem feltétlenül jelez durva betegséget. Az a baj egyébként, hogy szokás szerint kaptál tüneti kezelést (besütés, gyógyszer), de az okot nem különösebben próbálták kideríteni. Keress másik orvost, és ne hagyd, hogy könnyen lerázzanak!
Ha az orvosok nem jutnak semmire, vagy sokáig húzódik a kivizsgálás, esetleg megpróbálhatnál csalánteát inni. Én úgy tapasztalom, hogy elég jó hatású sok mindenre. Viszont lehet, hogy nem szabad az éppen szedett gyógyszereid mellett inni, úgyhogy erről kérdezd meg az orvosodat! Gyógyszertárban vegyél, de ne filtereset, hanem szálasat! Fél liternél kicsit több vizet forralj fel, kapcsold le, majd rakj bele egy púpozott kanállal a teából! Tedd rá a fedőt, és hagyd 10-15 percet állni! Ne fém vagy teflonbevonatú edényt használj, hanem üveg, porcelán vagy sértetlen zománcozottat! Szűrd le, aztán iszogasd meg egy nap alatt ezt a fél litert, de ne egyszerre, hanem elosztva egész napra. Csináld ezt 1-2 hétig, aztán meglátod. Az első pár napban egyébként lehet, hogy rosszabb lesz tőle, és csak utána jobb, ezért ha esetleg jobban előjön tőle az orrvérzés, akár durvábban is, szerintem ne hagyd abba, még pár napig próbáld inni, hogy kiderüljön, tényleg rosszabb-e tőle, vagy csak átmeneti ez a rosszabbodás, és utána javul a helyzet. Ha netán segítene, és 1-2 hét után jobban vagy, akkor abbahagyhatod. Mindenesetre ha már 1 hónapja iszod, akkor 1 hónap szünetet kell tartani, mert elég durva hatásúak a gyógynövények, azokat sem szabad nyakra-főre fogyasztani.
Csak javasoltam dolgokat, remélem segítettem, de mindenesetre óvatosan a leírtakkal, mert nem vagyok orvos.
Az előző válaszoló vagyok. Pár kiegészítést még hozzátennék a leírtakhoz.
A csalánteába 1 púpozott evőkanállal rakj, ne kiskanállal, és inkább fél nap alatt iszogasd meg, mert egy nap alatt már megromolhat. (Kamillatea például megzöldül ennyi idő alatt.)
Esetleg, ha csapvizet szoktál inni, próbálj meg helyette PI-vizet (gyógynövényboltban lehet kapni, vagy interneten rendelni) vagy ásványvizet. Ha pedig ásványvizet iszol, próbálj meg helyette csapvizet vagy PI-vizet. Nekem például ásványvíztől is van minden bajom, ha egy nap egy másfél literes üveggel megiszok. A csapvízben meg lehet minden sz*rság. Nálunk fémdarabkák is voltak egy időben. :) Mondjuk nem hiszem, hogy ettől van bajod, de egy próbát talán megér.
Egyébként szedtél mostanában valamilyen gyógyszert, főleg antibiotikumot, fogamzásgátlót vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentőt (aspirin, ibuprofen, naproxen stb. tartalmú gyógyszerek)? Állítólag ezekből már kevés is komoly változást okozhat a bélflórában, ami mindenféle bajokhoz vezethet az arra érzékenyebbeknél, ezért csak nagyon indokolt esetben kéne ilyesmiket fogyasztani. Engem például egy durva antibiotikum-kúra tett taccsra, de úgy, hogy évekig kb. élőhalott voltam. Probiotikummal, kefírrel, élőflórás joghurttal, esetleg aludttejjel tudsz talán ezen segíteni, ha ilyesmiről van szó. Meg nekem a csalántea is sokat segített. Esetleg, ha tudsz angolul, ezt érdemes elolvasni: [link]
De még egyszer mondom, vizsgáltasd ki a dolgot orvossal mindenképpen!
Elsősorban is szívvizsgálatom pár hónapja volt és az eredmények teljesen jók voltak. Volt már vérvételem is. Minden rendben van. Nem cigizek, nem kávézok...stb.
Most írt fel nekem Rutascorbin-t és azt szedem. Ezen kívül szedek Rivotrilt....!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!